Túlóra után nyolc között a Loki

Gólöröm a vasutasoknál  Fotó: DVSC

A Győr otthonában vendégszerepelt Srdjan Blagojevic legénysége szerda este a MOL Magyar Kupa nyolcaddöntőjében. A Loki egy órán keresztül vezetett, de a hazaiak az utolsó pillanatban egyenlítettek, így hosszabbításban kellett dönteni a továbbjutásról. Kétszer tizenöt perces hosszabbítás után a Lokomotív menetelt tovább.

A meccsnap egy remek hírrel indult, ugyanis a debreceni klub bejelentette, hogy a csapat alapembere, Szécsi Márk 2025-ig marad a piros-fehérek kötelékében. Dzsudzsák Balázséknak az egész országot át kellett szelnie, hogy pályára lépjenek a legjobb nyolc közé jutásért a kupaviadalon. A vendéglátó az ETO FC Győr csapata volt a fagyos februári estén. A piros-fehéreket a hosszú út és a hétközi kupaforduló ellenére is tisztes létszámú szurkolósereg kísérte el. A tizenhat közé debreceni derbin, a DEAC-ot legyőzve bejutó Loki az élvonalbeli bajnokságban az élmezőnyre tapadva menetel, miután sikeresen kezdte a 2023-mas tavaszi szezont, míg a Győr a másodosztály középmezőnyében szerénykedik.

A találkozót ettől függetlenül a győriek kezdték jobban. Gyakorlatilag nem is látszott a két csapat közti osztálykülönbség. A Vasutas lassú futballt produkált, többnyire hátrafelé tendált a labda, így Blagojevic-mester jogosan lehetett feszült az első félidőben. Félóra elteltével kimondottan nagy helyzetből alig alakult ki néhány. A debreceniek legjobbjává mégis a hálóőr Megyeri Balázs vált, hiszen a letámadó, gyors focit építő győriek próbálkozásai közül kettőt is bravúrral kellett hárítania, igaz, a második, a 33. percben leshelyzetből alakult ki, mégis hatalmas nyújtózással tolta ki a játékszert a kapufa mellett. A Debrecen labdakihozatalai a kaputól kockázatosak, de látványosak és eredményesek voltak, ettől függetlenül érdemben nem sikerült fejtörést okozni a hazaiaknak. Az első játékrész hajárában Dzsudzsák jobboldali beadását követően a friss igazolás, Antonio Mance előtt adódott hatalmas ziccer, amelyet a horvát csatár magabiztosan és védhetetlenül értékesített. A DVSC megszerezte a vezetést, a játékvezető sípja pedig azonnal jelezte is, hogy vége az első félidőnek: 0-1.

A fordulást követően a zöld-fehérek folytatták az agilis támadásokra alapozott, gyors focit, de Megyerin cseppet sem sikerült kifogni. A Loki is tempót váltott, fizikálissá vált a küzdelem, de a felek nem találták a rést egymás pajzsán. A 64. percben a vendégek kerültek ziccerbe, miután Szécsi remekül találta meg a balszélen üresen felfutó Sós Bencét. A beadást követően aztán pattogott a labda a védőkön, majd Dzsudzsák elé került, de Kovácsik védte az életerős balos bombát. A következő bő tíz percben a DVSC szinte labdához sem jutott, az immár Priskin Tamással felálló ETO folyamatosan rohamozta a vendégek kapuját, de a védelemnek rendre sikerült felszabadítania. Az összecsapás hajrájában Priskin fejelt a Loki kapujára, de Megyeri magához ölelte a labdát. A 89. percben ráadásul megfogyatkoztak a hazaiak, a csereként beállt Babati a lefújás előtt kényszerült elhagyni a játékteret, hiszen a bíró a piroslapot mutatta fel neki. A 93. percben pedig jött a hidegzuhany a továbbjutásra álló Debrecen számára. A hátvéd Csinger megtalálta a labdát és estében lőtte Megyeri kapujába: 1-1. Hosszabbítás következett.

A kétszer tizenöt perces ráadás első felének első érdembeli mozzanata volt, hogy a debreceni szurkolók erős hangot adtak nemtetszésüknek a látottakat illetően. Bár a labda a vendégeknél volt, de Srdjan Blagojevic tanítványai tanácstalanul passzolgattak a félpályánál. Az emberelőnyben futballozó Vasutas aztán lemásolta a rendes játékidő első félidejét. A 105. percben a jobb oldalról érkezett beadás, amelyet Dorian Babunski gólpasszából Stefan Loncar váltott találatra: 1-2. Helyzetek még akadtak, Szécsi tizenhat méterről durrantott, de Kovácsik hárított, majd a túloldalon Csinger előtt akadt újabb egyenlítési lehetőség, de nem tudta megfelelően eltalálni a labdát. A Lokit megizzasztó ETO másodszor nem tudta nyílttá tenni a meccset, 2-1-es, papírforma győzelemmel a DVSC jutott a Magyar Kupa legjobb nyolc csapatának mezőnyébe.

Érdekesség, hogy NBI-es uralom lesz a negyeddöntőben. Egyetlen másodosztályú csapat jutott csupán tovább, a Budafok.

Barna Marci

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.