Dobogón a Loki

Egyre több a szurkoló a Loki mérkőzésein  Fotó: DVSC

Imponáló győzelem a szomszédvári rangadón, újabb három bajnoki pont. Hölgyeim és uraim! Dobogón a Vasutas!

Az elmúlt hetek, a 2023-mas szereplés eredményei kimondottan sok okot adnak a cívisvárosi szimpatizánsok számára az elégedettségre. Az évnyitó, Zete elleni diadal óta aligha érheti szó a piros-fehérek házának elejét. Habár váratlanul fájdalmasra sikerült a búcsú a Magyar Kupától, a Fradi elleni derbi pedig a Nagyerdőn nem úgy sült el, ahogy arra számíthattunk, mind a tabellára, mind pedig a lelátóra pillantva örülhetünk. Srdjan Blagojevic legénysége Kisvárdára is győzelmi reményekkel utazott, miután az Újpest otthonából pontot rabolt. A szabolcsi várkertiekhez természetesen úgy utaztak Dzsudzsák Balázsék, hogy győzni kell. Aztán a kapitány vezérletével kiváló akciót vezetett a csapat. Az egészpályás roham végén pedig Dorian Babunski nem hibázott, a labda a hálóban, győzött a Debrecen, helyet cserélt a szomszédváriakkal, ezzel pedig immár a dobogó harmadik foka jogos tulajdonosának érezheti magát a cívis gárda. Ráadásul a két csapat közös történetében a Lokinak először sikerült nyernie a várdaiak otthonában.

Szemmel látható a kiváló teljesítmény közvetett eredménye is. Az egyre felfelé ívelő pályán zakatoló Lokomotív mérkőzésein mind több és több szurkoló vesz részt, a b-középnek rendre nincs riválisa a tribünön. Ennek ékes példája, hogy az idegenbeli mérkőzéseken is hétről-hétre megtelik debreceniekkel a vendégszektor. Nem csupán az eredmények kifejezetten szurkolóbarátok, de a csapat, a klub és a fanatikusok közötti kommunikáció is egyértelműen a tizenkettedik játékos érdekeit szolgálja. Elég csupán a drukkereket érintő gesztusokra gondolni, hogy például a Puskás Akadémia elleni fájó kupakiesést hozó összecsapásra jelképes összegért térhettek be a szurkolók. A hangulat korántsem volt hétköznapot idéző, akár hétvégi derbiként is megállta volna a helyét.

Noha a kupában tehát már nem vagyunk érdekeltek, újból jelentős reményekkel harcolhat a Vasutas a bajnokságban, hogy a pályán és lelátón egyaránt imponáló alakulat újra régi fényében ragyogjon.

Barna Marci

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.