Idén tavasztól tagjai lettünk az első debreceni dobozrendszernek, a Pásztortáska Baráti Körnek. (A dobozrendszerről hamarosan bővebben is beszámolunk – a szerk.) Ez azt jelenti, hogy bizonyos időre leszerződtünk egy termelővel, aki ezért cserében heti rendszerességgel összeállít egy dobozt az éppen megtermett zöldségekből, gyümölcsökből.
Mivel az időjárástól függ, hogy mit kapunk, és mit nem, ezért mindig az aktuális doboz tartalmából kell kiokoskodni, hogy mit főzzünk.
Legutóbb egy csomag spárgát kaptunk, az egyik tag receptje alapján ezt készítettem belőle.
Hozzávalók: újhagyma, spárga, tejföl, fűszerek, sajt, tészta
Elkészítés:
Kifőztem a tésztát, kiolajoztam a jénai alját, és a fele tésztát beleöntöttem.
A felkarikázott újhagymát mézben, sóval karamellizáltam, majd a feldarabolt spárgát hozzáöntöttem, megpároltam. Ezt a keveréket ráöntöttem a jénaiban pihenő tésztára.
A tészta másik felét egy nagy doboz tejföllel bekevertem, fűszereztem (só, bors, delikát, petrezselyem), majd a jénaiba helyeztem.
A tetejére sajtot reszeltem, és fedő nélkül addig sütöttem, míg a sajt meg nem pirult.
U.A.
Új hozzászólás