Rénszarvashús leves

Rénszarvas leves

Egy lappföldi ismerősömtől, aki Ylitornioban él, a minap kaptam 20 dkg rénszarvashúst, amiből még aznap este rénszarvashús leves készült. Fényképpel dokumentáltam.

A leves gyorsan elkészíthető, és a hozzávalók is egyszerűek.

Hozzávalók:

- 150 g száraz hús (rénszarvashús)

- 20 dl víz

- 1db hagyma

- 4 db krumpli

- 3 kávés kanál friss kakukkfű

- 1/2 szem borókabogyó

Elkészítése:

Faragd meg éles finn tőrrel vagy tőr hiányában késsel, a száraz húsból keresztben, vékony forgácsokat hasítok.

Mérj ki fél liter vizet a lábasba, és aztán tedd bele a húst, valamint a borókabogyót, és főzd másfél óráig.

Darabold fel a hagymát és a krumplit!

A felforrt leves alapba adj árpadarát vagy rizset, valamint hagymát, és főzd még 15 percig

Végül adj hozzá krumplit, és főzd 15-20 percig, amíg a krumplik elkészülnek.

Fűszerezd meg a száraz húslevest kakukkfűvel. Ellenőrizd az ízét, és adj hozzá sót, ha szükséges.

S.E.

 



 

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.