Pontos ponthatárok

Ezúttal a Teniszkében várták a fiatalok a ponthatárok bejelentését  Fotó: Debreceni Egyetem

Kihirdették a 2023/24-es tanév szeptemberben induló felsőoktatási képzéseinek ponthatárát. A Debreceni Egyetemen sem maradt el a szokásos ponthúzó, ponthirdető parti.

Ezúttal az eddigiektől eltérő helyen, a Teniszke teraszán tartották az egészestés egyetemi bulit. Mindezt az indokolta, hogy idén a Campus Fesztivál időpontja és a ponthirdetés nem esett egybe. Már a kora esti óráktól jelentős számú érdeklődő gyűlt az óriáskivetítő köré, illetve töltötte meg a Teniszke sörpadjait. Az elmúlt esztendők tendenciája az volt, hogy több, nemrégiben még igen magas ponthatárral megcélozható szakon jóval kevesebb egység is elég volt a boldogsághoz (pl. Kommunikáció- és médiatudomány), de egyes, például orvosi vagy jogi szakirányok esetében épp ellenkezőleg, növekedés volt tapasztalható. Ennek is volt tehát betudható, hogy a ponthatárok kihirdetését feszült várakozás előzte meg. Este nyolc óra előtt elkezdődött a visszaszámlálás Bartha Elek oktatási rektorhelyettes, Csont István DEHÖK elnök és Körösparti Péter kollégiumigazgató jelenlétében, amikor pedig a kivetítőn újra felvillant a kép, egymást követték a különböző szakok számadatai, ponthatárai.

A jelenlévők közül a legtöbben természetesen a Debreceni Egyetem számait várták. A DE-re jelentkezett hallgatók több mint tizenegyezres táborából 8019-en kezdhetik meg tanulmányaikat a 2023/24-es tanév szeptemberében. A legtöbben az orvos- és egészségtudományi szakágakat választották idén is, a második legnépesebb csapatot a gazdaságtudományi szakokra jelentkezők alkotják, míg a pedagógusképzés a harmadik legnépszerűbb tudományág a cívisvárosban. Akiknek ezúttal nem sikerült a felvételi, lesz lehetőségük póteljárásban részt venni, amelynek ponthatárait augusztus végén hirdetik majd ki.

A sikeresen felvételizett, immár hallgatók száma azt bizonyítja, hogy a Debreceni Egyetem töretlenül fejlődik és válik az eddiginél is egyre népszerűbbé mind hazai, mind pedig nemzetközi viszonylatban.

A felvételi ponthatárok ITT olvashatók.

Barna Marci

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.