Beárnyékolt csoda

Győzelmi öröm  Fotó: DVSC Kézilabda

Bajnokok Ligája, magyar derbi, a hét mérkőzése – mi kellhet több? A debrecenieknek alighanem egy Loki-győzelem, amelyre több mint 15(!!!) esztendeje, egészen pontosan 5589 napja nem adódott példa a Győr ellen. S ha ez megvan, talán aligha történhet bármi, ami az ünneplést beárnyékolhatná!?

Bár a Bajnokok Ligájának közege öltöztette fel a Hódost, ezúttal nem északi sztárcsapat, nem világelit-résztvevő német vagy francia, hanem a magyar kézilabdasport egyik legnagyobb ágyúja nézett farkasszemet a Vasutas hölgyeivel. Azokkal a lányokkal, akiket a publikum jelentős része már a nemzetközi porondra való kilépés előtt előszeretettel leírt, most pedig az ország állva, elismerően bólintva nézi, hogy a DVSC Schaeffler magabiztosan, már biztosan továbbjut csoportjából. E tekintetben persze a Loki–Győr rangadónak a maga nemében kifejezetten jelentős tétje nem volt – már csak a győriek csoportelsősége miatt sem – a végleges csoporthelyezések, nem utolsó sorban a presztízs szempontjából kifejezetten fontos találkozó volt.

Részleteiben most aligha fontos, mi is történt percről-percre. Csata volt. Csata a javából, amelynek első részében talán még a legbennfentesebbek sem tudták volna megmondani, mi is lesz a vége. Harminc perc után nem született döntés 14-14-nél, a hajrában aztán valami megváltozott. Olyannyira, hogy tíz perccel a vége előtt magabiztosnak tűnő előnyt tartott a Győr. A túloldalról azonban egy olyan Lokomotív építkezett, amely tettre készen vette be a zöld-fehérek falát, 5 másodperccel a vége előtt pedig 28-28-nál az ifjú átlövő Jovovics Jovana készült megtenni ezt újból, miután az utolsó percekben egymaga robbantotta a csarnokot. Épp úgy mint e „vérfagyasztó” pillanatban. A labda szállt, a háló rezgett, a Hódos robbant: 29-28. Másfél évtized után megtört a kegyetlen átok. A Loki legyőzte a Győrt. A csoda euforikus volt, az ünnep mégsem lehetett felhőtlen.

A második félidő derekán az addig újfent bombaformában teljesítő Hámori Koni maradt a földön szabálytalanságot követően, majd Planéta Szimonetta ölében hagyta el a pályát. A diagnózis épp oly fájdalmas, mint amilyennek ott a helyszínen tűnt: elszakadt a keresztszalagja. Igen komoly áron lett meg a győzelem.

Szép volt csajok, ez igen tisztes volt! Gyógyulj meg Koni, visszavárunk!

Barna Marci

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.