Vihar helyetti csend – netátok

A kép csak illusztráció  Fotó: hwsw.hu

Elő-előfordul, hogy bizonyos időjárási és légköri anomáliák, viszontagságok miatt nem működik megfelelőképpen az otthoni internethálózat. A 4iG – Vodafone azonban rendre bebizonyítja, nem csupán vihar előtti, de vihar helyetti csend is létezik. Legalábbis, ha a kriminális internetminőségről van szó.

Nyilvánvaló, hogy egy full HD, akár 4K, még tovább menvén 8K minőségű videót, filmet, sorozatepizódot megnézni ahhoz megfelelő sebességű, minőségű, lefedettségű internetkapcsolatra van szükség. Egyéb esetben a technika szükségszerűen meg fog viccelni, és ha nem is a reklámok, de az akadozó képkockák fogják az egekbe emelni agyvizünk alapvetően is forró hőmérsékletét. Az eddig elhangzottak persze alapvetésképpen leszögezendők, és alighanem vitathatatlanok, a probléma pedig nem is ezekben a technikai tényekben van. Annál inkább abban a jelenségben, hogy a Vodafone otthoni internetkapcsolata bármekkora sebességet is képvisel, az akadozó jelből fakadóan egyszerűen képtelenség nyugodtan, szaggatásmentesen végignézni egy streamelt, letöltött műsorszámot. Példaképpen adott egy nettó 40 perces sorozatepizód, amelynek lejátszási ideje a megszámlálhatatlan megakadás miatt bőven 55-60 perc fölé kúszik – mindez mindösszesen 720P (HD) vagy 480P minőségben, tehát még csak nem is a legmagasabb színvonalú képminőséget kihasználva.

Mindebből pedig egyenesen következik tehát, hogy a kifizetett számlacsomagtarifáért cserébe megannyi hibát és hiányosságot kapok a szolgáltatás minősége korántsem kielégítő. Jogos lehet a felvetés, hogy akkor mégis minek van ügyfélszolgálat? Hát igen, minek van? „Átmeneti üzemzavarok”, „viharkárok”, „karbantartás”, meg a szokásos. Tulajdonképpen tehetetlen a szerencsétlen fogyasztó, kiváltképp akkor, ha lakóhelyén kizárólag annak az egy szolgáltatónak van előfizethető lefedettsége és telepített rendszere. Egyszerre válik kiszolgáltatottá a fogyasztó a technikának és a saját szolgáltatójának, és semmit nem tud ez ellen tenni…majd nézi az egy helyben álló képernyőt az ártatlanja…

Barna Marci

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.