Piros-fehér ünnep a Groupamában

Tizenegy évvel ezelőtt tudott utoljára győzni a DVSC a Fradi otthonában  Fotó: DVSC

A DVSC focistái szombat koraeste a Groupama Arénáéban vendégszerepeltek. A már biztos bajnok Ferencváros alakulatával szemben azonban – ahogy az lenni szokott – kifejezetten magabiztosan állt ki Srdjan Blagojevic harmadik helyért küzdő legénysége.

A pénteki mérkőzések miatt nem volt könnyű dolga a Lokinak a fővárosban, ugyanis a Felcsút átmenetileg megkaparintotta a harmadik helyet. Mindössze kettő megmérettetés várt még Kusnyír Erikékre, ez idegenben, majd a hazai szezonzáró a fővárosi lilák ellen. A ferencvárosi rangadónak tehát extra jelentősége is volt a cívisvárosiak számára, megszerzett pontok tekintetében.

A mérkőzés dinamikusan indult, igyekeztek egymást letámadni a felek. A piros-fehérek számára nem indult jól a találkozó, a Ferencváros támadósora könnyedén eljutott a kapu előterébe eleinte, sőt, bő félóra elteltével Megyeri Balázst kényszerből kellett lecserélni, így a Debrecen másik igen biztoskezű kapusa, Milosevic állt a háló elé. Az elé, amelyet nem sokkal később máris bevettek a hazaiak, Pászka ugyanis a félidő hajrájában megszerezte a vezetést: szünetben 1-0. A kezdőbe visszatérő Kyziridis próbált a vendégek részéről veszélyeztetni, ám egyelőre nem ért célt. A fordulást követően jelentős erőket mozgósított a Vasutas, szervezetté vált a védelem, gyors, koncentrált támadójátékot folytattak Dorian Babunskiék. Az észak-macedón csatár a 63. percben tört be a tizenhatoson belülre, majd áthámozva magát az őt támadó védőkön, bekanyarította a labdát Dibusz kapujába. Az öröm és a gólok száma máris megduplázódott, hiszen négy perc telt el a középkezdés óta, majd Dzsudzsák Balázs kiugratását ismét megkapta Babunski, aki a kapusról visszapattanó labdát magabiztosan vágta a hálóba: 1-2. Szerencsétlenség, hogy a csapatkapitány, Dzsudzsák a gólöröm során egy elhibázott mozdulattól elvesztette egyensúlyát, megsérült, csuklóját törte.

A Fradi egészen agresszívan próbálta védeni a vendégeket, ennek pedig jócskán lett böjtje is, a 75. percben ugyanis Manriquet buktatták a kapu előterében, a játékvezető visszanézte az esetet, majd tizenegyest ítélt. A büntetőt Bódi Ádám hajtotta végre, védhetetlenül. A teltházas derbi hajrájára tehát úgy tűnt, érik a bajnokverés. A szervezett munkának be is érett a gyümölcse, bár próbálkoztak a zöldek, nem sikerült kifogniuk a Debrecenen. Az Üllői úton füttykoncert zengett, a vendégszektor ünnepelt. Tizenegy esztendő után nyert újra a DVSC a 9. kerületben.

Drámai második félidőt követően tehát fordított a Vasutas, 3-1-re nyerte a találkozót és megszerzett három bajnoki pontjával óriási lépést tett a bronzérem felé. Akkor, amikor a szezonból mindösszesen egyetlen összecsapás van hátra, erre az idényre a Nagyerdőn búcsúzik majd közönségétől a Blagojevic-csapat. Május 27-én újabb fővárosi ellenféllel vív majd rangadót, az Újpest látogat az Alföldre.

Barna Marci

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.