Fogadj örökbe az állatkertből!

Mackó koma is várja örökbe fogadóit

A menhelyi örökbefogadás mellett az állatkertben lévő legkülönlegesebb állatok gazdijaivá is válhatunk, persze csak jelképesen. Évek óta népszerű a legtöbb állatkertben, vadas parkban, természetvédelmi szervezeteknél kialakult virtuális lehetőség.

Az adó egy százalék felajánlás mellett ily módon is segíthetők lakói. A felajánlott összeggel az állatbarátok kedvenceik tartási költségeihez járulhatnak hozzá, melyre egész évben folyamatosan van lehetőség. Ezt követően a „nevelőszülők” oklevelet kapnak. Intézményenként eltérő lehet időtartamuk és a hozzájárulás is. Többnyire egy évre szól, pár ezer forint befizetés mellett, ami természetesen meghosszabbítható, és egyszerre több állat is támogatható. Az adoptálás személyesen vagy online is végezhető.

Megkérdeztük, mennyire népszerű a Debreceni Állat- és Növénykertben ez a fajta lehetőség. Kiss Gabriella zoo pedagógustól megtudtuk, van, aki kedvencét támogatja, van, aki nem hétköznapi ajándékként szánja szeretteinek a lehetőséget, de például óvodás csoportok és különböző szervezetek is a támogatók listáján vannak. Bármely állat örökbe fogadható, egy állatnak több gazdája is lehet, amiért oklevelet állítanak ki. A szülők az állatok karácsonyán ingyenes látogatásra jogosultak. Mindenki maga döntheti el az egyéni hozzájárulás mértékét és időtartamát. Érdemes figyelni az állatkert honlapját, mert hamarosan változik, és még kedvezőbb feltételeket biztosít e nemes célhoz.

D. B.

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.