Ebben a nagy melegben nem esik jól nehéz, húsos, zsíros ételek fogyasztása. Erre az esetre tökéletes megoldás egy egyszerű, gyors zöldséges lepény. Amellett, hogy tápláló és egészséges, még finom is.
A recept eredetije Horvátországból származik, ahol igen közkedvelt zöldség a mángold. A nagyon húsfüggők tehetnek bele felvágottat, vagy amit megkívánnak. A zöldségek is csak ajánlás szintjén vannak feltüntetve, hiszen bármilyen zöldséggel elkészíthető.
Hozzávalók:
Tésztához: liszt, oliva olaj, víz, só
Töltelékhez: mángold, káposzta, hagyma, újhagyma, petrezselyem, oliva olaj, só, bors, sajt
Felaprítjuk a zöldségeket, majd kis olajon megdinszteljük.
Egy tepsit kilisztezünk, vagy sütőpapírral kibélelünk.
A tésztához összekeverjük a hozzávalókat, úgy, hogy egy lágy, könnyen nyújtható anyagot kapjunk.
Két kb. egyforma részre vágjuk, mindkettőt kör alakúra nyújtjuk.
Az egyiket a tepsibe tesszük, és rálapátoljuk a zöldségeket.
Rámorzsoljuk a sajtot, majd a tészta másik felét rátesszük, a széleken az alsó tésztát felhajtjuk.
20-25 percig sütjük 180 fokon, majd pizzaként szeletelve fogyasztjuk.
Jó étvágyat hozzá!
Új hozzászólás