Glutén,- tej,- cukormentes – paleo – lehet vele vitatkozni, de ilyen is van. Aki hisz benne, szeretheti.
A tésztához dolgozzuk össze a következőket, pontosan ebben a sorrendben:
200 g olvasztott kókuszolaj
5 tojás
4 evőkanál eritrit
1 csipet só
3 evőkanál citromlé
Keverjük össze a száraz hozzávalókat:
50 g kókuszliszt
50 g mandulaliszt
20 g útifű-maghéj
1 kávéskanál szódabikarbóna
(Fontos, hogy lisztet használjunk! Őrölt magok használatával folyós, formázhatatlan állagú tésztát kapunk!)
Dolgozzuk össze a fenti eleggyel. Rövid (1-2 perc állás után) sűrű. linzerszerű tésztát kapunk, ami azonban nem nyújtható! Kézzel nyomkodjuk szilikonos muffin formákba, mindegyikbe tegyünk pár szem kimagozott meggyet.
Süssük az egészet 150oC-ra előmelegített sütőben addig, amíg a tészta barnulni nem kezd (20-30 perc). Hagyjuk kihűlni!
A csokihoz olvasszunk össze:
200 g paleo étcsokit
100 g kókuszolajat
1 kókusztejszínt
(Ha nincs paleo étcsokink, használjunk helyette több kókuszolajat, kakóport és eritritet.)
A csokit borítsuk a kihűlt kosárkákba.
Szalmás Tünde
Új hozzászólás