Meggyes-csokis kosárkák – hm, jó lehet?

Muffin - meggykoronával

Glutén,- tej,- cukormentes – paleo – lehet vele vitatkozni, de ilyen is van. Aki hisz benne, szeretheti.

A tésztához dolgozzuk össze a következőket, pontosan ebben a sorrendben:

200 g olvasztott kókuszolaj

5 tojás

4 evőkanál eritrit

1 csipet só

3 evőkanál citromlé

Keverjük össze a száraz hozzávalókat:

50 g kókuszliszt

50 g mandulaliszt

20 g útifű-maghéj

1 kávéskanál szódabikarbóna

(Fontos, hogy lisztet használjunk! Őrölt magok használatával folyós, formázhatatlan állagú tésztát kapunk!)

Dolgozzuk össze a fenti eleggyel. Rövid (1-2 perc állás után) sűrű. linzerszerű tésztát kapunk, ami azonban nem nyújtható! Kézzel nyomkodjuk szilikonos muffin formákba, mindegyikbe tegyünk pár szem kimagozott meggyet.

Süssük az egészet 150oC-ra előmelegített sütőben addig, amíg a tészta barnulni nem kezd (20-30 perc). Hagyjuk kihűlni!

A csokihoz olvasszunk össze:

200 g paleo étcsokit

100 g kókuszolajat

1 kókusztejszínt

(Ha nincs paleo étcsokink, használjunk helyette több kókuszolajat, kakóport és eritritet.)

A csokit borítsuk a kihűlt kosárkákba.

Szalmás Tünde

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.