A krumplipizza alapja tulajdonképpen egy nagy lepcsánka. El lehet készíteni serpenyőben, illetve sütőben is.
A hozzávalói emiatt egyeznek a lepcsánkáéval (krumpli, só, bors, liszt, fokhagyma, tojás), annyival kiegészítve, hogy a tetejére bármilyen feltétet tehetünk.
Szósz gyanánt egy egyszerű tejfölös feltétet készítettem, hagyma, kapor és fokhagyma hozzáadásával.
Én serpenyőben sütöttem ki, olajban, fedő alatt. Amikor már majdnem kész volt, ráöntöttem a tejfölös szószt, tettem rá felvágottat és sajtot, aztán addig sütöttem, ameddig a sajt rá nem sült. Ugyanezt tepsiben, a sütőben is meg lehet csinálni.
A feltét esetében meglódulhat a fantázia, elkészíthetjük hagyományos paradicsomos feltéttel is, illetve kerülhet rá akár főtt tojás, sonka, gomba, zöldség.
Új hozzászólás