Dr. Bagi Éva

Dr. Bagi Éva

Dr. Bagi Éva a 18-as választókerület jelöltje 1972. június 26-án született Karcagon. Jogi egyetemet végzett, ügyvédként dolgozik, szakterülete a környezetvédelem a biztosítási-, és kártérítési jog. Két iskoláskorú gyermeket nevel.

-  Miért érezte fontosnak, hogy induljon az önkormányzati választásokon?

- Két gyermekes családanyaként fontos számomra, hogy a gyermekeim egy élhető, biztonságos és szélsőségektől mentes városban nőjenek fel. Az ügyvédi munkám nem csupán a szakmám, hanem a hivatásom és ebből kifolyólag elkötelezettséget érzek ahhoz, hogy segítsem polgártársaimat.

- Miért éppen a DISZ-t választotta?

- Mivel a DISZ nagy hangsúlyt fektet a város fenntartható fejlesztésére, a városlakók egészséges és kulturális életvitelének megteremtésére, ezért azonosulni tudok a célkitűzéseivel.

- Városi szinten mi az, ami nagyon javításra szorul?

- A debreceni önkormányzatot érintő közbeszerzések esetében olyan feltételeket kell teremteni, melyek lehetővé teszik több helyi vállalkozó indulását. Az önkormányzati, használaton kívüli ingatlanok, valamint a városi kulturális,- és sportcélú középületek kihasználtságának biztosítása. Átlátható építésügyi szabályozás megvalósítása. A kertségek infrastruktúrával való ellátása, az önkormányzati utak javítása, karbantartása.

- A körzetében milyen fontos feladatokat, tennivalókat említhet?

- A körzetembe tartozó óvárosi városrész jelenleg nagyon elhanyagolt állapotban van. Ebben a körzetben nagyon sok választópolgár él, nem a legmegfelelőbb és legoptimálisabb életkörülmények között. Legfontosabbnak tartom a lakókörnyezet javítását, amely az itt élő városlakók életszínvonalának minőségi változását eredményezheti. A választókörzet, amelynek a képviseletét szeretném ellátni, a város szíve, amelyre nagyobb hangot kell fektetni az eddiginél. A nagy forgalmú utak mellett lévő panelek felújításával, a zöld területek igényesebb kialakításával, biztonságos, az európai szabványoknak megfelelő játszóterek létrehozásával kell biztosítani az itt élők kikapcsolódását, szabadidejük eltöltését.  

- A sok jelölt közül hogyan fognak önre emlékezni a választók, mi az, amiről megjegyezhetik az ön személyét, nevét?

- Szeretném kiérdemelni a választópolgárok bizalmát, és segíteni szeretnék nekik problémáik megoldásában.  Úgy gondolom, hogy együtt képesek lennénk megvalósítani a kívánt célokat, mely mindenki megelégedettségéhez vezetne.

A DISZ és dr. Dobrossy István polgármesterjelölt támogatja