Töltött tök

Íme a kész töltött tök

A cukkini a tökfélék családjába tartozik. Élettani hatásai kedvezőek, számos vitamint (A, B1, 2, 6, 9) és ásványi anyagot (mangán, kálcium, magnézium, kálium, réz, foszfor, cink) tartalmaz. A növény egésze ehető, az ízletes húsa mellett a héja és a magvai is.

Hozzávalók: tök/cukkini, túró, tejföl, hagyma, szalonna, sajt,

Elkészítés: A szalonnát megsütjük, majd leszűrjük. A zsírjából egy kicsit hagyunk a serpenyőben és azon megdinszteljük a hagymát. Rámorzsoljuk a túrót, hozzáadjuk a tejfölt, hogy krémesebb legyen, majd beleszórjuk a sajtot, és fűszerezzük sóval, borssal, petrezselyemmel, esetleg kaporral ízlés szerint. A cukkinit felvágjuk, kivájjuk a belsejét, hogy kis csónakokat kapjunk. A közepét megtöltjük, majd jénaiban a sütőbe helyezzük, lefedni nem szükséges. Addig sütjük, 180 fokon, míg a cukkini meg nem puhul.

Jó étvágyat!

U.A.

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.