Szerettem volna valamilyen saját kezűleg készült édességgel kedveskedni vendégeimnek, így elkezdtem a receptjeim között keresgélni, és mivel minden hozzávalót megtaláltam otthon, barackos pite lett az eredmény.
Hozzávalók a tésztához: 40 dkg liszt, 20 dkg porcukor, 1 csomag sütőpor, 1 citrom (leve és héja), 1 margarin kocka, 4 tojás sárgája.
Töltelékhez: 1 csomag vaníliás és 1 tejszínes pudingpor, 6 dl tej, 6 evőkanál cukor, 1 nagy tejföl, 4 tojásfehérje, 1 doboz barack konzerv.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, kettéválasztjuk, és pihentetjük, legalább míg a töltelék elkészül. A pudingot sűrűre főzzük a 6 dl tejjel, majd ha langyosra hűl, hozzáadjuk a tejfölt, a felvert tojás fehérjét, és a darabokra vágott barackot. A tésztából két lapot nyújtani, közzétenni a krémet. Tetejére tojássárgáját kenve, maximum fél óra alatt 170 fokon készre sül a sütőben. Vágni csak hűlve érdemes.
D. B.
Új hozzászólás