Méltó kezdés, indul a félév

Debreceni Egyetem - indul az oktatás  Fotó: Debreceni Egyetem

A Debreceni Egyetemen ezúttal sem maradt el a parádés hangulatú gólyatábor. Az a rendezvény, amely az ilyen jellegű események sorában az ország felsőoktatási intézményei közt kétségkívül a legnagyobb.

Ismét két turnusban rendezték a Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzat és a kari Hallgatói Önkormányzatok közreműködésével a DE ikonikus gólyatáborát. A második turnusban csaknem ezerkétszáz hallgatóval a BTK–IK, illetve a GTK–MÉK gólyáit, azaz elsőéves hallgatóit ünnepelték. A gólyatábor klasszikus menetrendjéből idén sem hiányozhatott a főzés, a folyamatos csapatépítés, illetve a DEAC-sportnap, amelyen a résztvevők a fekete-fehér gárda szakosztályaival találkozhattak. A turnusok végén pedig a jól megérdemelt, és már-már legendássá vált borkóstoló zárta a programokat. A táborozók a legfinomabb badacsonyi borok válogatását ízlelhették meg. Majd pedig miután kiürültek a poharak, felragyogott az égen az impozáns tűzijáték.

Az egyes gólyatábori napok végén, a szervezett eseményeket kipihenendő, sztárfellépők is szórakoztatták a bulizókat, így hazánk neves és méltán népszerű dj-i is színre léptek. A gólyatábor azonban – mondhatom, mindannyiunk szívfájdalmára – idén is befejeződött, a gólyák beiratkoztak, tárgyaikat felvették, mindez pedig egyetlen egy dolgot jelent. Egyet, mégpedig azt, hogy érkezik az idei tanév első egyetemi féléve. A Debreceni Egyetemen szeptember 3-án tanévnyitóval indul a szemeszter, míg hétfőn már az első óráikon is részt vesznek a hallgatók. Bulira azonban nem kell sokáig várni. Szeptember 11-12-én érkezik a nagyszabású BTK–IK–TTK–ZK közös minifesztivál, a BIT’Z, majd szeptember 13-án a Nagyerdei Stadionban indul a „szezon” a yoUDay-el.

Barna Marci

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.