Lepkeház a debreceni állatkertben

Egy díszpéldány

Debrecen, 2014. szeptember 20., szombat (MTI) - Debrecen következő hétéves fejlesztési stratégiájának részeként egymilliárd forintot fordítanak az állatkertet is magában foglaló Nagyerdei Kultúrpark fejlesztésére - jelentette be a város alpolgármestere szombaton, a lepkeház átadásán.

Papp László hozzátette: új élményelemekkel gazdagodik a kultúrpark, aminek eredményeként a jelenlegi néhány óra helyett akár egy napot is eltölthetnek majd a debreceniek és a turisták a megújuló állatkertben és vidámparkban.

Nagy Sándor Tibor, a Nagyerdei Kultúrpark igazgatója elmondta: a lepkeházban a nyitáskor 25 faj 450 lepkéjét mutatják be. Jelenleg 12 olyan faj példányai is láthatóak itt, amelyek angliai és közép-amerikai tenyésztőhelyekről érkeztek Debrecenbe.

Néhány ezek közül alig egy hétig él, ilyen a várhatóan a nyitás után kikelő Atlasz lepke (Attacus atlas), amely a világ legnagyobb éjszakai lepkéje 25 centiméteres szárnyfesztávolságával. Más fajok két hónapig is elélhetnek, ilyen a szintén hatalmas kék azúrlepke (Morpho peleides) - mondta a szakember.

Hozzátette: a pálmaházban a lepkeházon kívül insectáriumot (rovarállatkertet) is berendeztek, ahol egyebek mellett botsáskák, pókok, skorpiók, ezerlábúak élete figyelhető meg.

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.