A nyári hőségben könnyedebb fogásokra vágyhatunk. Ilyenkor a csirke, zöldségek annak számítanak.
A hús hamar átsül, és bármely köret ízletes kísérője lehet egy finom öntettel is. Fűszerben pácolva süthetjük, grillezhetjük. Zöldségekkel, salátával, pirítóssal is laktatós, kímélő ebéd vagy vacsora lehet. Vagy akár előétel. A csirke melle vagy combrészei tökéletesen megfelelnek alapanyagként. Hozzávalók: 30 dkg csirkemell filé, pár szem paradicsom, egy kígyóuborka, egy fej jégsaláta, tetszés szerint egy fej hagyma, vagy fél csokor póréhagyma, olaj a sütéshez, só, bors vagy ízlés szerinti fűszerek. Egyszerű öntethez: egy natúr joghurt vagy tejföl, pár csepp friss citromlé, egy kávéskanál mustár, só, bors, akár préselt fokhagymával, zöldfűszerekkel, olíva olajjal, pici cukorral is gazdagíthatjuk. A salátát előre is készíthetjük, hogy egy ideig a hűtőszekrényben pihenjen. Az uborkát meghámozzuk, felszeleteljük, a paradicsomot, hagymát, salátát is daraboljuk, összeforgatjuk. Olajon megpirítjuk a megmosott, egészben, vagy akár csíkokra vágott, fűszerezett csirkemellet. Az öntetet a hozzávalókból ízlés szerint készítjük. A lesütött húst, a salátával egy tányéron, öntettel leöntve, akár reszelt sajttal megszórva is tálalhatjuk.
D. B.
Új hozzászólás