Könnyek közt Európába

Csernyánszki Liliána és Vantara-Kelemen Éva  Fotó: DVSC Kézilabda

A DVSC SCHAEFFLER befejezte 2020-21-es bajnoki szereplését. Mozgalmas, emlékezetes szezont zárt le a szerda esti, Győr elleni rangadó a Hódosban. Ráadásul nem is a meccs adta az este alaphangját, sokkal inkább megannyi érzelem.

Ahogy egy legendás sportoló visszavonulásakor elhangzott: akkor, amikor majd holnap reggel felkelünk, akkor az NBA már nem lesz ugyanaz. Nos, ezúttal nem az NBA-ről, nem a kosárlabdáról van szó. Szerdáról csütörtökre virradóra a kézilabdavilágban történt hatalmas változás, amely után a sportág már nem ugyanaz. Lejátszotta utolsó mérkőzését, majd befejezte pályafutását a Loki 17-ese, az ikonikus balszélső, a kapitány, Vantara-Kelemen Éva.

A meccset megelőzően a klub és Debrecen város vezetése köszöntötte az év serdülő, ifjúsági és felnőtt játékosát. Koczka Lili, Csernyánszki Liliána és Kovács Anna kapott kiemelt elismerést. Majd útjára indult a labda, s a Győr meg is mutatta amolyan igazi ETO-oldalát. Gyors támadásokból szereztek gólokat, főszerep jutott az átlövéseiknek, Anne Mette Hansen megállíthatatlannak bizonyult. Védekezésben sem könnyítették meg a vendégek a piros-fehérek dolgát, szervezettek voltak kapujuk előtt a zöld-fehérek. A félidőben 10-18 állt az eredményjelző táblán. A második felvonás előtt pedig újabb köszöntés következett. A DVSC Kézilabda Akadémia NB2-es csapata átvehette a bajnoki bronzérmeket. A második félidőre jóval koncentráltabban vonult ki Kudor Kitti alakulata. A játékrész első felében szinte egyáltalán nem hagyták szóhoz jutni a Rába-partiakat, majd 5-0-s szériával sikerült megfelezni az akkorra már tízet is elérő különbséget. A végjáték aztán a klasszislégiósokra épülő Győrnek kedvezett. A kaput Glauser védte eredményesen, támadásban pedig visszatértek első félidei formájukhoz Stine Oftedalék, végül pedig magabiztosan 20-32-re nyerték meg a hétközi rangadót. A DVSC SCHAEFFLER az ötödik helyen zárta a szezont, így a kupában szerzett ezüstéremmel együtt már biztos, hogy jövőre is megmérkőzhet nemzetközi porondon.

Annál különlegesebb ez a kupakijutás, hogy talán sosem gondoltuk, hogy egyszer még búcsúkönnyekkel a szemünkben indulunk Európa vidékeire. A reflektorfény ugyanis immár a búcsúzó kézilabdázókra vetült. Először a távozóknak mondott köszönetet a klub. Bánfai Kíra, Elke Karsten és Jeca Deszpotovics sem Debrecenben folytatja a következő szezontól. A profi pályafutása utolsó meccsén pályára lépő Vantara-Kelemen Éva pedig vastaps közepette köszönt el a szurkolóktól.

Kudor Kitti: A mérkőzés elején a Győr beszorította középre a támadójátékunkat, a távoli zónákból pedig nem voltunk eredményesek, így sok gyors gólt kaptunk. A második játékrész elején keményebb lett a védekezésünk, sikerült felzárkóznunk, de ez nem tartott sokáig, ezúttal ennyire tellett a világ egyik legjobb csapata ellen. A Vác elleni hazai meccs miatt van egy hiányérzetem, de összességben elégedett lehetek a csapattal. Örülök, hogy Vantara-Kelemen Éva a csapattársam és a játékosom volt!

Barna Marci

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.