Kis csapat nagy céljai

Hárman a csapatból  Fotó: magánarchívum

Tudták, hogy Debrecenben, a Debreceni Sport Club színeiben eredményes gombfoci-szakosztály működik? A hivatalos nevén asztali labdarúgást űző csapat indította el azt a folyamatot, amelynek nyomán az egykor népszerű, már-már retrósport újból virágzik hazánkban. Most pedig a cívisvárosiak segítségét kérik, hogy egyik legnagyobb álmuk váljon valóra.

No, persze ezúttal nem arra a gombfocira kell gondolni, amellyel annak idején az iskola tantermének parkettáján vívtunk hatalmas csatákat, és legkedveltebb focistáink képével díszített korongokkal pöcköltük a labdát, nem is sejtve, hogy a gombfoci hazánkban született, még az 1910-es esztendőkben. Ez tisztán szabályszerű, professzionális, 12 érintéses szakág. A csapat bemutatkozott már gálákon, Campus Fesztiválon, legnagyobb sikereik azonban mégis élesben születtek: Európa-bajnoki címek csapatban, Kovács Nándor, a szakosztályvezető 2022-ben egyéniben is a kontinens legjobbja lett, számos alkalommal hódítottak el szövetségi verseny-győzelmeket és a tagok Év játékosa-címeket. A DSC Asztali-labdarúgó Szakosztálya 2017-ben alakult, 2019-ben pedig már saját gombfoci-versenyt szervezett. Mi több, a DEMKI Ifjúsági Házában mini gombfoci múzeum is nyílt, ahol az egészen a 40-es évekből származó kabátgombból készített daraboktól napjaink legkülönlegesebb gombfoci-elemei is megtalálhatók.

A DSC Asztali-labdarúgó Szakosztály most története legnagyobb álmát készül valóra váltani, a debreceni gombfocisták hatalmas célt tűztek ki maguk elé, amelyhez önfenntartó csapat lévén a tisztelt olvasok, azaz Önök segítségét kérik. Három legjobbjuk, Kovács Nándor, Kiss Levente és Matkó Péter az október 8-11. között rendezett Sao Paulo-i világbajnokságra készül, hogy a 8 fős válogatott tagjaiként megmutassák az egész világnak, a magyar gombfoci csodálatos és felülmúlhatatlan. Minden segítséget örömmel és tisztelettel fogadnak, hogy álmuk és céljuk valósággá váljon.

Barna Marci

Ahol segíthetünk:

Kovács Nándor Ferenc DSC-ALSZ szakosztályvezető

K&H Bank HU41 10404058-86767474-51771004

Közlemény: GombfociVB

Tel: 30/872 0472

E-mail: kovacsnandor1974@freemail.hu

 

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.