Kaland, amelyre büszkék lehetünk

A DEAC-ban is jól teljesített

Bár Valerio-Bodon Vincent a Los Angeles Lakersben töltött előszezonbeli edzőtáborból nem léphetett tovább a legendás kaliforniai alakulat első csapatába a főszezonban, az Egyesült Államok vendégszeretetét továbbra is élvezi, hiszen most a South Bay Lakersszel történő szerződéskötés következik – indul az NBA második vonala.

Az arany-lilák alakulatában debütált, ám a csapat rögtön élt is waive-jogával (a játékjogról való lemondás), és a liga többi alakulatának 48 órája volt, hogy írásban jelezze, szeretné megszerezni a dominikai-magyar ifjú tehetséget. Noha az LA Lakersben úgy tűnik, nem fog LeBron mellett pattogtatni, az amerikai kaland korántsem fejeződik be az elmúlt esztendőkben a DEAC gárdájában is igen kiemelkedő teljesítménnyel megfordult aranyifjú számára. Valerio-Bodon a Milwaukee Bucks ellen debütált a sztárcsapatban. Összesen ötpercnyi játéklehetőséghez jutott, amely során két lepattanót gyűjtött, illetve kiosztott egy blokkot. A kaliforniaiak eztán jelezték, hogy Scottie Pippen fiával, Scotty Pippen Jr.-al egyetemben nem tartanak igényt a Magyarországon mély nyomot hagyott játékosra az NBA topligás csapatának elsőszámú keretében. Mindettől függetlenül a szakmai stáb határozottan elismerősen nyilatkozott az ifjú titánról, aki nagyon közel volt ahhoz, hogy Dávid Kornél után második magyarként lépjen az NBA színterére.

Amint arról már szó esett, az amerikai történet folytatódik, egészen pontosan a G-ligában. A liga edzőtáborát követően indul a szezon, a napokban pedig minden bizonnyal megtörténik a szerződéskötés Valerio-Bodon Vincent és a South Bay Lakers között.

Barna Marci

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.