Itt a nagy lehetőség!

Itt a lehetőség... Fotó: DVSC

A DVSC focicsapata, valamint kézialakulata mostanság alighanem „meg van áldva” a Fradival. Na jó, azért az áldás szó a piros-fehérek fővárosiakkal való viszonyában igencsak túlzás, zöld szempontból pedig talán még hízelgő is. A focisták számára azonban most nagy lehetőség következik a Nagyerdőn, hogy bajnokin 2021 decembere óta újból hazai diadal szülessen a Vasutas számára.

Alig telt el egy kevés a 2024-es esztendőből, de a debreceniek számára máris jókora fejtörést okoz(ott) a Ferencváros gárdája mind parketten, mind pedig gyepen. Azazhogy, reméljük, a gyepen nem fog akkorát mint a Hódosban. Kezdjük most az utóbbival, hiszen ott már lezárult ügyről beszélhetünk, ráadásul igen komoly országos visszhangot kavart. Arról már tudósításban és véleménycikkben is szó esett, hogy a január végi DVSC Schaeffler – Ferencváros összecsapáson – amelyet a vendégek nyertek hárommal – Tomori kiállítva futott pályára, majd észlelve a helyzetet, visszaült védekező pozíciójából a kispadra. Annak rendje és módja szerint óvott is a klub, a szövetség pedig elismerte a zsűriasztalnál ülő versenybírók súlyos hibáját, ám „csodák csodájára” az óvást elutasították, szankció pedig természetesen nem született. Sokáig kommentálható volna az eset, no de tekintsünk előre. Szombaton ugyanis újra rangadó, ám ezúttal a Nagyerdei Stadionban.

Az elmúlt két – májusi tavalyi szezonbéli, illetve az őszi – találkozón mindössze egyetlen egy pontot tudott szerezni a Fradi a magabiztosan zakatoló Vasutas ellen, amely ráadásul májusban a Groupamából hozott el imponáló játékkal három bajnoki pontot. Ami a szombati megmérettetés fontosságát illeti, nem kevésbé jelentős mint az elmúlt esztendők csatáinak bármelyike, ráadásul szokásosan parázs hangulatú meccs, bőven öt számjegyű nézőszámot produkáló szurkolóhad várható. Ami pedig a Lokit illeti, a jelenlegi negyedik hely birtokosaként, noha Kusnyír Erik Újpesten történt súlyos keresztszalag-szakadása a lehető legrosszabbkor jött, a cívisvárosiak számára talán soha nem volt jobb alkalom arra, hogy visszavágjon jó néhány, az elmúlt esztendőkben becsúszott botlásért, elszenvedett vereségért. Talán még egy kicsit azért a túlsúlyért is, amely a süvítő hátszél miatt gyakorta nem is Debrecen mellett szól. De a Vasutasnak még így is sikerülhet, mert miért ne?

A szurkolókra a legkevésbé sem lehet panasz, tehát nyugodtan mondhatjuk, hogy az igen nyitott, közvetlen, hozzáértő klubvezetés által létrehozott kapocs révén szó szerint tizenkét emberrel küzdhet a Loki.

Barna Marci

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.