Irány Európa!

Egy idény alatt sokat fejlődött a csapat  Fotó: DVSC

Európába készülhet a Blagojevics-csapat. A Vasutas utolsó mérkőzésén egyedülálló hangulatban győzött a Nagyerdei Stadionban, amely diadallal megerősítette bronzérmét. A Ferencváros és a Kecskemét mellett így tehát a cívisváros is kiléphet a nemzetközi porondra.

Több mint tizennégyezer szurkoló lepte el a Nagyerdő szívét május utolsó szombatján este. A hangulat korántsem szokásos meccsnapi volt. A stadion környékét ugyanis az autóipar szerelmesei is megtöltötték, hiszen a Debrecen Drive várta a látogatókat, míg a ködszínháznál a gyerekeket ünnepelték gyereknap alkalmából. Aztán leszállt az este. A Víztorony, az Aréna piros-fehérbe öltözött. A klubvezetés szokásosan átadta a Zilahy-díjat, amelyet évről-évre a szezon legjobb lokistája kap meg. Ezúttal a közönségkedvenc csatár, Dorian Babunski érdemelte ki. Majd útjára indult a labda. Azon a mérkőzésen, ahol nem volt más opció: győzelem. Annál is inkább fontos volt mindez az Újpest ellen, hogy a Felcsút a kieső Honvéd elleni találkozójának végeredménye sem volt mindegy, noha egy diadallal egészen biztosan a Lokihoz került volna a bronzmedál. Egy olyan szezon után, amelyben megéltük a Vasutassal a poklot és a mennyeket is. Amelyben szenvedtünk fájó vereséget, papírforma meccsen, és nemrég megvertük a fővárosi zöldeket hazai pályájukon. Ezt a teljesítményt pedig egy olyan edzővel sikerült, aki tudta, mire is számít a debreceni szurkoló, és milyen játék méltó a klub több mint 120 esztendős történetéhez. Ő Srdjan Blagojevic. A debreceni szurkolótábor pedig méltó köszöntőt rendezett neki, fényárban úszott a Komáromi Gábor szektor, robbantak a füstbombák, kigyúltak a fáklyák.

A mérkőzést talán szükségtelen volna részletezni, hiszen sokkal többet jelent a végeredmény, majd annak édes, ragyogó következménye: a pódium. A Felcsút hazai pályán gólt rúgott, ám elvették, így az a meccs 0-0-ra végződött. Nem úgy a nagyerdei derbi, amelyen két, igen szervezett támadás után is piros-fehér gólt ünnepelt a népes publikum. A végeredmény 2-0 lett. Majd harmadszor is robbant a stadion, amikor a mérkőzés végét jelentő hármas sípszó felhangzott. A DVSC újra érmet nyert, újra dobogóra állhatott, és ragyogó bronzmedáljával a nyakában az egyenként bemutatott, majd felsorakozott játékostársak előtt a kapitány, a debreceni klublegenda, Dzsudzsák Balázs magasba emelte a harmadik helyért járó üvegtrófeát.

A harmadik hellyel pedig természetesen nem csupán a dicsőség, az érem és a serleg jár, hiszen a Vasutas újra nemzetközi porondra lép majd, Európa várja Debrecent, a Nagyerdő pedig Európát. A Loki ugyanis az UEFA Európa Konferencia Ligában szerepel majd. Az este krónikájához egyébként hozzátartozik még, hogy két olyan élcsapattól is búcsúzott az élvonal, amelyek meghatározó részei a magyar futballtörténelemnek. A következő idényben az NB2-ben kezdi szereplését a Vasas és a Honvéd is.

Barna Marci

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.