Idegőrlő Loki-siker

Planéta Szimonetta  Fotó: DVSC Kézilabda

A DVSC Schaeffler a Praktiker-Vác csapatát fogadta szombat este a Hódosban. A Siófokon elszenvedett vereség után bár azt hihette a Loki és közönsége, hogy nem fog megismétlődni a második félidei kellemetlenség, a vendégek mégis magabiztosan felzárkóztak, de ezúttal megtartották előnyüket a piros-fehérek.

Kissé szokatlan időpontban, negyed hatkor kezdődött a Vasutas hazai találkozója. Ráadásul egészen egyedülálló pillanatokkal. A klub és az Ultras Debrecen közös szervezésében ugyanis karácsonyi jótékonysági akciót szerveztek a lelátón. A kezdősípszót követően plüssmackókkal telt meg a pálya, hiszen a „Hozz egy plüsst!” felhívás keretein belül a helyszínre érkezett szurkolók bedobták a játéktérre a külön erre a célra vitt plüssmacikat, amelyekből több ezer borította a parkettet - a gyermekklinika javára.

A DVSC Schaeffler csapatából hiányzott a sérülés miatt kényszerű pihenőjét töltő kapitány, Hornyák Dóra, ellenben újra hazai pályán köszönthette a publikum az ifjú tehetséget, a sérülésből visszatért Cernyánszki Lilit. A túloldalon pedig egykori Loki-játékosok álltak, mint például Marincsák Nikolett vagy a kapus, Pásztor Bettina. Farkasszemet néztek egykori váciakkal, hiszen a vendéglátói oldalon szereplő Kácsor Gréta, illetve Hámori Konszuéla is huzamosabb időt töltött a Duna-parton, ráadásul a hajdúságiakat a Vác volt edzője irányítja. Így kezdődött tehát a találkozó.

Alapvetően a Vác kezdte a tempót diktálni, a Loki bizonytalanul, hibákkal kezdett. Csaknem negyedórán keresztül Helembai Fannyéknál volt az előny, de Szilágyi Zoltán alakulata magára talált, eredményesen védekezett a Debrecen, az átlövések és a szélső befutások pedig rendre ültek, így az állás is megfordult. Magához ragadta a kezdeményezést a cívisvárosi leányhad, a különbség pedig immár a beálló poszton is erélyes hazaiak már nyolccal is vezettek, a félidőben pedig 20-14 állt az eredményjelzőn. Ekkor érkezett a mérkőzésnek az a pillanata, amely a legutóbbi, Balaton-parti látogatás során is vízválasztó volt.

A csapaton eluralkodott a bizonytalanság, egészen megszaporodtak a hibák, Pásztor Bettináék pedig sikeresen teljesítettek a kapuban is. Szilágyi-mester egészen feszes tempóban forgatta játékosait, cserét csere követett, ami úgy tűnt, kissé megzavarta a Loki felállását, hiszen a csapat odaadta a kezdeményezés jogát a vendég együttesnek. A különbség ijesztő gyorsasággal kezdett olvadni, mígnem a hajrához érkezve már az egyenlítés lehetősége is ott lebegett Herbert Gábor csapata előtt. Kuczora Csengéék dolgát könnyítette, hogy Töpfner Alexandráék sok labdát adtak el, pontatlan passzokból pedig többször a pályát is elhagyta a játékszer. Egyetlen percen belül jártunk már, amikor egy újabb óriási bakit követően a Vác egyetlen egyre redukálta hátrányát, de a hátralévő néhány másodperc már nem volt elegendő, hogy újabb támadásváltás történjen, a Loki magánál tartotta a labdát, akárcsak az egyetlen egy gólos előnyét. Hihetetlennek tűnt, de a piros-fehérek ismét majdnem teljesen elfáradtak a végére, áme ezúttal a szerencse és a szurkolótábor biztatása segített a győzelemben. A vége 34-33 lett. Mindehhez szükséges volt Planéta Szimonetta hétgólos menetelése is.

A DVSC Schaeffler idén még kettő alkalommal lép pályára. December 22-én a NEKA otthonában vendégszerepelnek Vámos Míráék, majd a hónap végén, 30-án a Győr érkezik amolyan szilveszteri rangadóra a Nagyerdőre.

Barna Marci

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.