Győztünk, de máris jön az újabb csata

Manigat ismét a pályán, sérülése után

Sem az alapszakaszban, sem a középszakaszban nem termett eddig sok babér a DEAC férfi kosarasai számára a paksiak ellen. Ez a tendencia egészen szerda estig tartott. 84-72 arányú debreceni győzelemmel megtört a jég. Berényi Sándor csapata azonban nem pihenhet sokat, vasárnap érkezik a Zalaegerszeg,

A munkanap ellenére ezúttal is szép számban gyülekeztek a nézők az Oláh Gábor utcai csarnok lelátóján. Jahens Manigat extra teljesítménnyel tért vissza sérüléséből.

Manigat triplával köszönt be és a másik vezér, Borisov is megkezdte a pontgyártást. Henton volt az egyedüli a vendégektől, aki válaszolni tudott, de a Debreceni Egyetem csapata magabiztos játékkal nem engedte zárkózni az Atomerőművet. Hamar tízig számolhatott a publikum, a negyed végén pedig 27-15 állt az eredményjelzőn.

Branislav Dzunics a második felvonásra ébresztőt fújt. Eilingsfeldet sikeresen kikapcsolta a debreceni védelem, hiányában pedig Hentonra hárult a főszerep. Zárkózni tudott az ASE és bár megnyerték a negyedet, a félidőre mégis Ivosevék vonulhattak előnnyel: 43-36.

A fekete-fehérek tüzes hangulatban érkeztek vissza a pályára. Manigat kiváló formában kosárlabdázott, nem tudták megállítani. Mindkét oldalon megszaporodtak az eladott labdák, de a vendégek pontatlan kísérletei miatt így is a DEAC számára volt kedvezőbb a helyzet. A kapitány Bognár Kristóf is hasznosan szállt be a játékba, a negyed végét pedig Velkey koronázhatta volna meg egy dudaszós hármassal, de videózás után a játékvezetők ezt érvénytelenítették. 66-55-tel fordultak a felek a záró játékrészre.

Bognár és Velkey pillanataival folytatódott a debreceni menetelés, majd egy gyors paksi rohamot követően hárompontossal és ziccerrel ugyancsak ők állították vissza a magabiztos előnyt. A játékkép és az erőviszonyok már nem változtak, a meccset a Debrecen nyerte 84-72-re.

Berényi Sándor tanítványai, Manigat lehengerlő produkciójával az élen végig kezükben tartották a találkozót és életben maradt a rájátszás iránt táplált remény. A győzelmet szinte fel sem dolgozhatják, hiszen rangadóval zárják hazai középszakasz-szereplésüket. Az Oláh Gábor utcára vasárnap a Zete érkezik. A labda 18 órakor indul útjára.

Barna Marci

DEAC–ATOMERŐMŰ SE 84–72

DEAC: Dugat 3/3, MANIGAT 17/9, BORISZOV 17/6, IVOSEV 15, Amigo 9.

Csere: BOGNÁR 13/3, Polyák 2, Kozák, Omenaka, VELKEY 8/6

Edző: Berényi Sándor

 

PAKS: Kovács Á., 10/3,  HENTON 20/6, Norfleet 5, Eilingsfeld 2, JEVTOVICS 19/3

Csere: Williams 4, Horváth K. 5/3, Ruják A. 7/3, Kalmár.

Edző: Dzunics Branislav (forrás: DEAC)

 

 

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.