DEAC-diadallal búcsúzunk 2021-től

Dzeletovics 31 pontot szerzett

A DEAC-Tungsram az év utolsó mérkőzésén a Pécsi VSK ellen lépett pályára csütörtök este az Oláh Gábor utcán. A harmadik negyedet 32-13-ra nyerték Dzeletovicsék, szárnyalásuk pedig elegendő volt, hogy a 2021-es év záróestjét magabiztos győzelemmel ünnepelje a csapat és a szurkolók.

A mérkőzésen újra harcra készen állt Valerio-Bodon Vincent, betegség miatt azonban Djordje Drenovac és Kovács Ákos nem állt Jorgosz Vovorasz rendelkezésére. Az összecsapás több szempontból is különleges volt. Djordje Dzeletovics 31 pontot szerzett, egyetlen játékos híján valamennyi debreceni dobott kosarat, ráadásul a fekete-fehérek száz fölött álltak meg, csaknem ezer szurkoló előtt a 23 pontos győzelmet hozó mérkőzés végén.

Az első negyedet a Pécs kezdte nagyobb lendülettel. A vendégeket azonban a triplázó Neuwirth Bencéék nem engedték tekintélyes különbséget kialakítani, Dzeletovics révén pedig már egészen szorossá vált a csata. Mindkét oldalon érkeztek a hárompontosok, a pécsiek védekezése a festékben azonban meghatározó volt a meccs elején. A kapkodó hazaiak eladott labdáiból is többször indulhattak Andrija Csirics tanítványai, tíz perc játék után pedig 16-22-re vezettek. A második felvonásban Josh Hagins jelentkezett eredményesen, három plusz egyes akciójával zárkóztak az egyetemiek, de higgadtan szállt be a küzdelembe a Debrecenbe ismerősként visszatérő Ivosev Tamás, is és triplázott. A fordítás a félidőig sem akart összejönni Polyák Lászlóéknak, a második tízpercet azonban megnyerték, így korántsem álltak távol a cívisvárosiak az eredményes folytatástól: 44-44 állt az eredményjelzőn a nagyszünetben.

A második félidőben Ivosev újra távolról talált be, akárcsak Xavier Thames, de a szervezetten kosarazó DEAC immár magához ragadta a kezdeményezést. Az addig a kosarakat szorgosan gyűjtögető Hagins szerepét Dzeletovics vette át és az övé lett a vezérszerep. A Debrecen légiósa révén már húsz is volt a különbség, úgy tűnt, a negyedik negyedre a Nyíregyházán megnyert rangadóhoz hasonlóan csupán egy kérdés marad: mennyivel nyer a Debreceni Egyetem gárdája. A harmadik tízpercet 19-el nyerték az ismét kulcsfontosságú triplát elsüllyesztő Neuwirth révén. A távoli kosarakat szórókhoz Polyák is csatlakozott, az utolsó menetre pedig 76-57-es állással fordultak a felek. Valerio-Bodon Vincent is kintről célzott tökéletesen és átléptette csapatát a százon, Djordje Dzeletovics pedig harmincadik pontját is megszerezte. A hajrában tapsvihar közepette mutatkozott be hazai pályán az ifjú Promise Udemezue is. A végén lehengerlő 102-79-es diadalt aratott a DEAC-Tungsram. Az este egyik ásza természetesen Dzeletovics volt 40-es VAL-értékkel, a másik pedig az a Xavier Thames, aki négyből négy hármast és háromból három kétpontos kosarat szerzett, szorgosan gyűjtögetett 7 lepattanójával együtt pedig 33-as VAL-értékkel zárta az estét.

A görög edző, Jorgosz Vovorasz egymás után negyedik győzelmét aratta a csapattal. A címvédő Falco hazai legyőzése, a Kecskemét elleni, kupaindulást érő idegenbeli, illetve a Nyíregyházán aratott sima győzelem után újabb hazai sikerrel bővült a sorozat. Az újévet a negyedik helyen várhatja a csapat. A 2022-es esztendőt január 5-én, szerdán az Alba Fehérvár otthonában kezdik Tóth Ádámék, a jövőév első hazai csatája pedig egy komoly rangadó lesz. Január 8-án a Szolnoki Olajbányász érkezik az Oláh Gábor utcára. A szombati találkozó 15 óra 30 perckor kezdődik majd. Így az év első hetében rögtön kétszer is lehetősége nyílik a DEAC-nak, hogy újabb győzelmeket szerezzen.

Boldog új évet!

DEAC-Tungsram – Pécsi VSK-VEOLIA 102-79 (16-22, 28-22, 32-13, 26-22)

DEAC: HAGINS 13/6, THAMES 18/12, Neuwirth 9/9, DZSELETOVICS 31/3, Aska 3 csere: Tóth 10, Polyák 10/6, Velerio-Bodon 3/3, Kerpel-Fronius 5/3, Udemezue -.

vezetőedző: Jorgosz Vovorasz

PVSK: Illés 11/6, Goldring -, GORDON 19/6, Bíró 10/6, Brkics 7
csere: IVOSEV 20/6, Doktor 3/3, Haynes-Jones 7, Meleg -, Farkas 2.

vezetőedző: Andrija Csirics

Barna Marci

Jorgosz Vovorasz: Nem volt egyszerű felkészülni a mai mérkőzésre, akadt néhány probléma a csapatnál. Az első félidő kicsit lassabban sikerült, viszont a folytatásban a megfelelő fordulatszámra sikerült felpörögnie a csapatnak, sokkal agresszívabban léptek fel a pályán, összeállt a védekezés és könnyű kosarakat szereztünk. Ennek köszönhető a mai győzelem, így sikerült jó szájízzel zárni az idei esztendőt. Remélem, hogy jövőre kevesebb problémánk lesz, egy két nap pihenést követően folytatódik a munka, és készülünk az Alba elleni találkozóra. Boldog és betegségektől mentes új esztendőt kívánok mindenkinek!

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.