Csapatként a bajban is példásan

Összetartozás - a bajban is  Fotó: DVSC Kézilabda

A DVSC női kézilabda-alakulatát sem kíméli a koronavírus-járvány miatt kialakult veszélyhelyzet. A klub által hozott megszorító intézkedések eredményessége érdekében mindenki együttműködő, volt és a Loki játékosai, edzői, munkatársai példaértékűen vetették alá magukat a kényszereljárásnak.

Mint az már márciusban eldőlt, több sportágban is felfüggesztették a bajnokságokat, a legtöbb esetben aztán később befejezettnek is nyilvánították az aktuális szezont. Ez a kluboknak nagy bevételkiesést eredményez. A piros-fehér csapat esetében a vezetőség április, május és június hónapra 30 százalékos bérmegvonásról rendelkezett, illetve felfüggesztette a prémiumok juttatását és a szponzorautók használatát. A tárgyalások egyaránt szolgálták a jelenlegi hiány pótlását és a súlyos következmények lehetséges megelőzését.

„Minden kézilabdázónk, edzőnk és dolgozónk aláírta a debreceni női kézilabda jövőjének szempontjából nagyon fontos megállapodást. Igazi csapatként reagáltak a szituációra!” – mondta Ábrók Zsolt, a DVSC Kézilabda Kft. ügyvezetője.

A váratlanul érkezett helyzet kezelése során az FAG Magyarország Ipari Kft. részéről – mint névadó szponzor – megszólalt Szabó Péter ügyvezető is.

„Fel sem merült, hogy kihátráljunk a szerződésből. Reméljük, hogy amikor újra lehet meccseket játszani, a pályán is láthatjuk, hogy milyen egységes a csapat, s még az ideinél is jobb teljesítményre lesz képes!” – fogalmazott a cég képviselője.

A lokista lányok és edzőik valóságos példát mutattak együttműködésükkel és lemondásaikkal. Ezekkel a kényszercselekvésekkel a járvány lecsengése után jó eséllyel jelentősen csökkenthetők a veszélyhelyzet utóhatása miatti hátrányok. A soron következő mérkőzéseken, a jövő szezonban pedig újult lelkesedéssel vághatnak neki a menetelésnek csapattagok és szurkolók közösen.

Barna Marci

 

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.