Bocskai István emlékverseny - Varga már aranyérmes, hét magyar jutott döntőbe

 Debrecen, 2014. február 7., péntek (MTI) - A 11 magyar közül hét győzött az elődöntőben az 58. Bocskai István ökölvívó emlékversenyen, melyen a 60 kilogrammban már az is biztossá vált, hogy a kétszeres Európa-bajnoki harmadik Varga Miklós nyerte az aranyérmet.

 

    A magyar szövetség tájékoztatása szerint Varga az elődöntők talán legjobb teljesítményét nyújtva, 3-0-ás pontozással legyőzte az orosz Gabil Mammedovot, s mivel a másik ágon Gálos Roland 2-1-re nyert a litván Elgisbas Skurbelis ellen, biztossá vált, hogy könnyűsúlyban magyar győztese lesz a viadalnak. Nem sokkal az elődöntők után aztán kiderült, hogy - az egyébként is jóval esélyesebb - Varga a kategória győztese, mivel Gálos kézfeje megsérült meccse közben, s olyannyira bedagadt, hogy Jákó Péter a verseny orvosa jelezte, ebben az állapotban biztosan nem léphet ringbe szombaton.

    Vargához hasonlóan az olimpiai és világbajnoki ötödik, Eb-bronzérmes Harcsa Zoltán is nagyszerűen bokszolt, és simán, 3-0-ra verte a lengyel Arkadius Szvedoviczot. A középsúlyban a 60 kilóhoz hasonlóan hazai győztest avatnak majd szombaton, miután a másik ágon Bugyik Imre legyőzte Kabai Károlyt.

    A 75 kg mellett 56, 69 és plusz 91 kg-ban izgulhatnak majd magyarért a nézők a finálékban: 56 kg-ban a pénteken Szőrös Márkot felülmúló Gálos Viktor, 69-ben az olasz Alfonso Dirussót pontozással legyőző Darányi Zsolt, szupernehézsúlyban pedig a belga Ruben Nazarian ellen győztes (2-1) Bernáth István lesz érdekelt a szombati zárónapon. Európa egyik legrangosabb amatőr viadalának fináléi 15.00-kor kezdődnek az Oláh Gábor utcai sportcsarnokban.

 

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.