Olvasás éjszakája Debrecenben is

Olvasni jó

Fővárosi és vidéki helyszíneken egyaránt könyvbemutatók, zenés programok és interaktív produkciók várják a közönséget szeptember 16-án, az Olvasás éjszakáján - közölte a szervező Supka Géza Alapítvány az MTI-vel.

Írók, olvasók és könyvesek együtt hoznak létre egy más világot. Kulturális programok kora estétől hajnalig. Az Olvasás Éjszakája egy olvasásnépszerűsítő, a nemzeti írott kultúra értékeit felmutató irodalmi és könyves fesztivál. Elsődleges célja, hogy a könyves kultúrát, az olvasást, mint örömforrást mutassa be. Ezen a napon az ország könyvesboltjainak egy része meghosszabbított nyitva tartással várja a vásárlókat. 

Debrecenben idén ötödik alkalommal várják programokkal az érdeklődőket. Az Alexandra Könyváruházban ifjúsági szerzők, Böszörményi Gyula, Buglyó Gergely, Bessenyei Gábor és Szélesi Sándor beszél legújabb kötetéről.

17.00 – 18.00: A világa zseniális, ahogy megírta, egy csoda: Böszörményi Gyula esete Ambrózy báróval. Beszélgetőtárs Saly Noémi író, irodalomtörténész

18.00 – 19.00: Isteni sztárok és elképesztő hősök: beszélgetés Buglyó Gergely és Bessenyei Gábor írókkal. A beszélgetést vezeti: Papp-Szalai Sándor

19.00 – 20.00: Az igazi Kincsem-sztori: Szélesi Sándor regényéről beszélget az íróval Böszörményi Gyula

20.00 – 21.00: Mennyit ér egy könyv? Játékos irodalmi vetélkedő könyves kincsekért

D.B.

 

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.