Az Idióta sikerei

Kiss Gergely Máté

A Csokonai Színház társulata két díjjal tér haza Pécsről, a 19. Országos Színházi Találkozóról. A színház Idióta című előadása elnyerte a versenyen a legjobb jelmezért járó díjat Giliga Ilka jelmezeiért, a MASZK Országos Színészszervezet pedig Kiss Gergely Máténak ítélte a legjobb férfi főszereplőnek járó elismerést.

„Köszönöm az elismerést. Közös a munka, közös a siker is, most boldog vagyok.” – nyilatkozta Kiss Gergely Máté az örömteli hírre.

Az idei Pécsi Országos Színházi Találkozón, melyet  2019. június 6. és 15. között rendeztek meg,  a Csokonai Színház társulata Dosztojevszkij Idióta című előadásával volt jelen.

Az előadást követő szakmai beszélgetésen Szolláth Dávid irodalomtörténész, kritikus a mozaikszerű, hagyományostól eltérő történetmesélést emelte ki a darab értékeként, hozzá hasonlóan Sipos Imre színész, rendező a színházban megszokott hagyományos rend felbontása, a színpad és a nézőtér tereinek egybemosása, a nézőpontváltások miatt nevezte izgalmas utazásnak az élményt, amit az előadás nyújtott.

A darabot Sardar Tagirovsky rendezte, az előadást Giliga Ilka díszleteiben és jelmezeiben játszotta a színház.  A főszereplők Kiss Gergely Máté, Papp István és Zeck Juli, a produkció zeneszerzői Bakk-Dávid László és Katona Dávid voltak.

 

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.