Zsákmány nélkül maradt „oroszlányok”

Neuwirth Bence triplákkal mutatkozott be  Fotó: Derencsényi István

Tartalékosan, vezetőedzője nélkül, mégis nagy harcikedvvel lépett pályára a DEAC vasárnap este. A kosár-élvonalbeli egyetemi alakulat az Oroszlány elleni, elmaradt mérkőzést pótolta. Keretbe foglalva a meccset, álmos kezdéssel és hibákkal tűzdelt utolsó negyeddel is sikerült végül győzelmet aratni.

Összesen hat játékost kellett nélkülöznie Andjelko Mandicsnak, hiszen edzői poszton Kovács Adrián sem ülhetett az Oláh Gábor utcai kispadon. A fiatalszabálynak köszönhetően Neuwirth Bence bemutatkozott a felnőttek között, már a kezdőcsapatban. Továbbá Kalassai Martin, Kiss Kolos és Sólyom Bence is újoncként várta a kezdő sípszót.

Az első negyedben viszonylag fej-fej melletti küzdelem zajlott a csendes csarnokban, hamar tíz közelébe jutottak az „oroszlánok”. Cívisvárosi időkérés után azonban megérkeztek a DEAC első pontjai is. A játékrész végén egypontos vendégvezetést mutatott az eredményjelző: 20-21. A második felvonást Shaquille Hines triplával nyitotta meg, a ritmust nehezen találó Stefan Moody is megszerezte első pontjait. Az ifjú titán Neuwirth ihletett pillanataiban triplákkal szerezte meg első A-csoportbéli pontjait. A találkozót online követők nem valószínű, hogy megbánták, hogy bekapcsolódtak. A nagyszünet előtt Moody 3+1 kosarat érő támadását követően még zsákolt is egyet. A félidőben már a Debreceni Egyetemnél volt az előny. Az állás 46-41 volt.

A pihenőről visszatérve folytatódott a triplaeső, Sebastjan Krasovec pedig nem talált ellenszert vendéglátóik produkciójára. Húsz pontnyira hízott a különbség, miután Moodyt követően Carlton Guyton is távolról engedte be a labdát. A harmadik negyed hajrájában hirtelen lankadt a lelkesedés, az OSE játékosainál pedig épp ellenkezőleg. Kétségbeesett zárkózásba kezdtek a piros-feketék. Hiába az utolsó csörte elején született Polyák László-tripla és a húsz fölötti előny, a vendégek nem hagyták magukat. Az utolsó percekre kettő kosárnyira is visszaküzdötték magukat Garamvölgyiék. 

Amikor az oroszlánok támadásra készen üldözőbe veszik a zebrákat, a menekülő vadnak, valami különös fortély hiányában nem sok esélye van. Nem úgy a fekete-fehéreknek a pályán. Ugyanis Polyákék még két oroszlányi büntetőt is kiimádkoztak a gyűrűből, a sorsdöntő pillanatokban pedig szoros védekezéssel, s magabiztos támadással megvédték minimálisra olvadt előnyüket. Az egyetlen pontnyi DEAC-előny az utolsó másodpercekben öt egységnyire duzzadt vissza, s Kovács Adrián „fiai” Andjelko Mandics vezetésével megnyerték a váratlanul menetrendbe épült derbit. A végeredmény 92-87 lett.

A találkozó legeredményesebb játékosa az ezúttal kissé későn, de annál hasznosabban csatlakozó Moody lett 21/12-es pontmutatóval. A fiatal Neuwirth Bence kiváló estével, 9/6-os statisztikával lépett elő hivatalosan is felnőtt kosarassá. Illetve Kiss Kolos is kosárral fejezte be a mérkőzést.

A DEAC jelenleg a kissé kurta, ám kifejezetten változatos tabella élére állt diadalával. Következő megmérettetése a kiírás szerint december 4-én esedékes, ám a járvány miatti halasztások függvényében módosulhatnak bizonyos időpontok.

Barna Marci

 

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.