A zeneünnep utolsó napjáról

Az utolsó napon is hatalmas volt a tömeg  Fotó: Campus Fesztivál Official

Befejeződött a Campus Fesztivál zárónapja is, amely legalább olyan pazar felhozatalt vitt a színpadokra, mint az előző napi bulik. Ezúttal sem maradtunk külföldi sztárfellépő nélkül, de volt rock and roll, rap, trap, pop, alternatív, sőt, még szakadó eső és viharos szél is – szó szerint.

Úgy tűnt, komolyabb probléma nélkül telik el a Campus utolsó napja, így maga a fesztivál is. Sajnos azonban a sors, majd 10-11 óra körül az időjárás közbeszólt. Először a szervezők voltak kénytelenek bejelenteni, hogy több koncert is elmarad betegség miatt. Aztán késő este Beton.Hofi műsora alatt felerősödött a szél, villámlani kezdett, az énekesnek pedig be is kellett jelentenie, hogy vihar esetén azonnal el kell hagynia a színpadot. Szerencsére nem így lett, a főbejáratnál a jegypénztárak azonban már nem úszták meg ennyivel. Az egyre erősödő széllökések miatt összedőlt egy kiszolgáló stand a pénztáraknál, de emberi sérülés szerencsére nem történt. No, de visszatérve a főszereplőkre! Már késő délután zenekavalkád lepte el a Nagyerdőt, hiszen pódiumra lépett többek között a tornacipős rock&roll jeles képviselő bandája, a nyíregyházi, de Debrecenhez is szorosan kötődő Tortuga. Őket aztán a különböző színpadokon követték az ugyancsak népes rajongótábort vonzó, kiváló fellépők. Épp úgy, mint a norvég Aurora, aki a nagyszínpad előtti térre vonzott ezreket. A Wellhello közölte, hogy "Apumegvette", mikrofont ragadott Majka, de Azahriah és a Valmar is elénekelte legnagyobb slágereit. A legnagyobb bulit azonban kétségtelenül a trap-rap névsor szereplői gyújtották be a Hall előtti Metal-Sheet Beat Stagen.

Dé:Nash történelmi, politikai témájú szövegeivel ugráltatta meg közönségét, őt a Kapitány Máté, LilFrakk, Ress trió követte. A fiatal zenészek Kontroll című albumuk épp egy esztendős születésnapjának tiszteletére alkottak hatalmas partit, akárcsak a közönségbe kisétáló és rajongóival együtt ugráló Beton.Hofi, akit pedig saját születésnapja alkalmából köszöntött a közönség. A sort végül Krúbi zárta, aki kritikus, éles szövegeivel alighanem még a nagyszínpaddal is versengő tömeget vonzott koncertjére. Az este további részében dj-k keverték a slágereket, így Lotfi Begi a Rádió 1 színpadának pultja mögött, vagy épp PéGé. A Hallban még a hard techno – drum and bass szerelmesei is hatalmasat bulizhattak. A késő hajnali órákban pedig felcsendültek a záróakkordok, majd nehéz szívvel, de az utolsó, legkitartóbb campusozók is kiléptek az óriáskapun, hogy egy igen hosszú, de izgatott év után visszatérjenek hazánk egyik legkülönlegesebb fesztiváljára, a debreceni zeneünnepre.

Barna Marci

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.