Választás 2014 - Gyurcsány: az Összefogás politikusaira rá lehet bízni az országot

Berettyóújfalu, 2014. február 21., péntek (MTI) - Az Összefogás keretében olyan felelős politikusi garnitúra épült fel, amelyre rá lehet bízni az ország dolgait - jelentette ki a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke pénteken Berettyóújfaluban.

 

    Gyurcsány Ferenc az Összefogás választási fórumán - ahol közös jelöltjüket, Varju Lászlót ajánlotta a választók figyelmébe -, basáskodással vádolta a jelenlegi kormányt, amely "saját hatalma érdekében (...) hierarchiát teremt, elnyomja a gyengéket, és meg is alázza" őket.    "Ahol ilyen galád, cudar az állam, a kormány, megfélemlíti a polgárait, megérett rá, hogy önök kellő szenvedéllyel, de hazafias meggyőződéssel elzavarják, ahova való: ellenzékbe" - mondta a DK elnöke a helyi művelődési központot megtöltő mintegy 300 fős hallgatóságának tetszésnyilvánítása mellett.

    Gyurcsány Ferenc szenvedélyes beszédében lopásnak nevezte azt, "ami ma földügyben történik". Kifejtette: mindent megtesznek azért, hogy azokat a földbérleti szerződéseket, amelyeket még nem írtak alá, ne is írhassák alá.    "A kormánynak nem az a dolga, hogy földet adjon a haveroknak" - fűzte hozzá.

    A választásokkal összefüggésben a DK elnöke kijelentette: győzelmük esetén "április 7-től hirtelen nem lesz jobb az élet, de szabadabb lesz a levegő".

    A kormánynak az a dolga, hogy növelje az ország tekintélyét, hozzon befektetőket és barátokat az országnak.    Ugyanakkor "a mindenkori miniszterelnök az utolsó, akit megkérdezünk, hogyan neveljük a gyerekeinket" - tette hozzá, és azt üzente Orbán Viktornak, "vigye a csudába a hit- és erkölcstantankönyveket".

   A Fidesz szlogenjét idézve kifejtette: Magyarország abban valóban jobban teljesít, hogy "többet lopnak az ország urai, mint korábban, s abban is, ki tudja jobban elhazudni az ország történelmét". De ha azt kérdezzük, nagyobbak-e az átlagos jövedelmek Magyarországon, mint 2010-ben voltak, akkor nem teljesít jobban - jegyezte meg a volt miniszterelnök

    Gyurcsány Ferenc azt kérte hallgatóságától: tanuljanak meg újra büszkének lenni, mert ők állnak a jó oldalon.    A baloldaliak az elmúlt 200 év haladó gondolkodóinak, Széchenyinek, Batthyánynak, Jászinak, Bibónak, Márainak az örökösei, és tudják, hogy "Magyarországon a nyugati az uralkodó széljárás". "A magyar miniszterelnök ezt nem érti, ő a keleti szélre vár" - tette hozzá Gyurcsány Ferenc.  A DK elnöke Berettyóújfaluban is megismételte, hogy "Magyarország miniszterelnöke szélhámos", a rezsicsökkentésnek nevezett " rezsihazugság" pedig nem tartható.

    Gyurcsány Ferenc kérte hallgatóit, támogassák a választókerületben az Összefogás közös jelöltjét, a DK politikusát, Varju Lászlót.    "Ha sokan elmennek szavazni, azt hiszem, nyerünk" - zárta nagy tapssal fogadott beszédét Gyurcsány Ferenc Berettyóújfaluban

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.