PM: gyors beavatkozással meg lehetne menteni egyes daganatos betegeket

Budapest, 2014. február 4., kedd (MTI) - A Párbeszéd Magyarországért (PM) véleménye szerint Magyarországon olyan daganatos betegeket is elvesztünk, akiknek az élete gyors beavatkozással megmenthető lenne - közölte Szilágyi László az MTI-vel kedden, a rákellenes küzdelem világnapján. A független képviselő azt írta: "miközben az Orbán-rezsim stadionokat épít, az egészségügynek nem biztosít elegendő forrást".

 

    Az ellenzéki politikus köztudottnak nevezi, hogy hazánkban kiugróan magas a daganatos betegségekkel összefüggő halálozás. A százezer lakosra jutó 333 férfi- és 178 női halálozási adat kiemelkedően a legrosszabb egész Európában - hangsúlyozza. Szakemberek szerint ennek egyik fő oka a késve végrehajtott kezelés, mert már diagnosztikai vizsgálatokra is hónapokat kell várni. Emellett sok életmentő készítményt csak méltányossági alapon kaphat meg limitált számú beteg, a többiek kezelését nem finanszírozza az OEP - jelentette ki.

    Az Együtt-PM Szövetség a várakozási időket a mainak legfeljebb egyharmadára csökkentené az egészségügyben, és emellett kiemelt figyelmet fordítana a megelőző diagnosztikai vizsgálatokra - hangzott el.

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.