Piskóta tekercs

Piskótavariációk

Nem is olyan bonyolult egy piskóta elkészítése, csak ki kell próbálni. Az első után úgy érzem, legközelebb még rutinosabban fogom készíteni.

A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk, és a fehérjét kemény habbá verjük, majd a sárgáját a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk az olajat, majd a sütőporral kevert lisztet. Ezeket összeforgatjuk, és megsütjük sütő papírral bélelt tepsiben, 170 fokon, maximum 20-25 percig. Utána ellenőrizzük, milyen állapotú a tészta (tűpróba). Még melegen feltekerjük egy konyharuha segítségével (nedves ruha használatával kisebb a kockázata, hogy összetörjön a tészta), és amíg hűl a piskótánk, addig elkészítjük a pudingot, majd azt is kihűtjük. Ha kihűlt a tészta, óvatosan kigurítjuk, belekenjük a piskótába a krémet, visszatekerjük és 1-2 órára hűtőbe tesszük, utána könnyebben szeletelhető!

Hozzávalók: 5 tojás, 5 evőkanál cukor, 5 evőkanál liszt, 1-2 evőkanál olaj, 1 csomag sütőpor. Krémhez: 3 dl tej, 3 evőkanál cukor, 1 csomag csokis (vagy ízlés szerinti) pudingpor, mely egy kis kakaóporral, fahéjjal tovább ízesíthető.

D. B.

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.