Őrzi negyedik helyét a Vasutas

Jelena Despotovic  Fotó: dvsckezilabda.hu

A DVSC-SCHAEFFLER női kézilabdacsapata csaknem kéthetes bajnoki szünet után lépett pályára. Ezúttal a közvetlen rivális Érd látogatott a Hódosba.

Mivel legutóbbi hazai rangadóját elbukta a Köstner-csapat a Vác ellen, az érdiek elleni derbi kiemelt fontosságúvá lépett elő a negyedik hely megtartása szempontjából. Bár Szabó Edina tanítványai többet is hibáztak hazai porondon a közelmúltban, mindemellett az EHF-kupának is búcsút inthettek február elején, ettől függetlenül kiélezett, szoros összecsapásra volt kilátás.

A Loki a hazai légkör mindenkori előnyében reménykedhetett, no meg abban, hogy a Békéscsabán aratott győzelem után újra helyes vágányra terelődik a Vasutas szerelvénye. A kezdő lökést Bulath Anita sikeres betörése, valamint Jeca Despotovic hálószaggató bombája adta meg. És ezen a ponton mindenképp érdemes megállnunk - még úgy is, hogy a következő percekben a vendégek a játék irányítását és a vezetést is átvették.

Merthogy Jeca Despotovic teljesítményére ismételten nehéz ideális jelzőt találni. A montenegrói kiválóság pár felelőtlen vállalástól és könnyű rontástól eltekintve rendkívüli szinten kézilabdázott és a legkritikusabb helyzetekben is vezérnek bizonyult. A játékot pedig láthatóan élvezte, amiről leginkább az utolsó találatát követő „nyelvöltős-szurkolókkal pacsizós” gólöröme tanúskodott.

Közben azért a társak is kitettek magukért, kiváltképp beállós pozícióban működött hatékonyan a cívisvárosi gépezet: az első negyedórában Tóvizi Petra köszönt be kétszer, majd az őt váltó Bordás Réka mozgott eredményesen a falban. No persze, nem csak az ellenfél térfelén. Példának okáért a második félidő derekán egy egészen elképesztő blokkolást mutatott be, és szinte méterekről vetette magát a lövés útjába.

Kovács Anna több korábbi mérkőzéshez hasonlóan ezúttal is a második harminc percre „érkezett meg”. Góljaival, átadásaival nagyban hozzájárulva ahhoz, hogy a 14-12-es félidő után újra és újra Loki-előnyt mutasson az eredményjelző. Aggasztó és bosszantó pillanatok persze akadtak bőven, de a piros-fehér szívek és kezek a legszorultabb helyzetekben is a helyükön voltak.

Ezt a meccs egészében szokatlanul „csendes” Vantara-Kelemen Éva villanása is alátámasztja: a hazai kapitány a legjobbkor húzta elő a védjegyévé váló cundert, ezzel egy jól érzékelhető lélektani határt húzva. Avagy innentől nem igazán volt kérdés, hogy ki nyeri a derbit. Pláne miután a korosztályos válogatott Szabó Dorci kifogta a narancsmezes heteslövők szemét, és három büntetőt is hárított a hajrában.

Szabó Edina játékosai persze igyekeztek megnyomni a hátralévő perceket, de a mozgalmas, és helyenként súlyos hibákban bővelkedő meccset végül a DVSC nyerte 33-29 arányban.

Üröm az örömben, hogy egy szerencsétlen ütközést követően Tóvizi Petra és Bulath Anita is fejsérülést szenvedett, azonban a lefújást követő örömtáncot már mindketten a társaikkal karöltve járták végig.

A felhőtlen örömre pedig minden oka megvan a hajdúsági kedvenceknek, hisz lélektanilag és a végelszámolás szempontjából egyaránt fontos két pontot „zsákoltak” be, így jó szájízzel vonulhatnak a többhetes válogatott szünetre.

Női kézilabda bajnokság, 18. forduló:

DVSC-SCHAEFFLER-Érd 33-29 (14-12)

Debrecen, játékvezetők: Bócz, Wiedemann.

Debrecen: Oguntoye, Triffa, Szabó (kapusok), Arany 1, Bordás 4, Borgyos, Bulath 4, Despotovic 10, Karnik 1, Karsten, Kovács 7, Petrus 1, Tóvizi 2, Vámos 1, Vantara-Kelemen 1, Varsányi 1. Edző: Köstner Vilmos

Érd: Foggea, Janurik (kapusok), Bízik 1, Gávai, Jerabkova 7, Király, Kisfaludy 7, Kiss, Kovacevic 7, Lavko, Nascimento 1, Schatzl, Simon, Szabó 2, Termány, Tóth 4. Edző: Szabó Edina

Tóth Sándor

 

 

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.