Oda a nemzetközi veretlenség

Vámosi Panna első góljait lőtte nemzetközi porondon  Fotó: dvsckezilabda.hu

Zsinórban hét győztesen megvívott EHF-meccs után kapitulált a DVSC-SCHAEFFLER a Hódosban, miután a német Thüringer HC minden tekintetben jobb és koncentráltabb játékának köszönhetően simán nyerte a csoportrangadót, s ezzel nagy lépést tett a továbbjutás kivívása felé.

Pedig nem indult rosszul. A Vámos Petrát és Jeca Despotovicot ismét nélkülözni kényszerülő debreceniek masszívan védekeztek a valódi nehéztüzérekkel rohamozó vendégekkel szemben - támadásoknál azonban rendre homokszem került a gépezetbe.

Az első hazai gólt Elke Karsten bombázta az egész játékrészben pazarul teljesítő Giegerich kapujába. Az argentin játékos formajavulása szembetűnő az utóbbi hetekben, hiszen egyre bátrabban és eredményesebben kézilabdázik.

Az első negyedóra mindössze nyolc találatot hozott, egyenlő eloszlásban. Mindez leginkább a kapusok parádéjának és a mindkét oldalon pontatlan támadásszervezésnek volt betudható.

A játékrész második felében aztán magasabb fokozatra kapcsoltak a vendégek, négy góllal is megléptek, és bár a Vasutas két villámgyors találattal felzárkózott, a hajrá újfent Herbert Müller csapatáé volt. Így rendkívül nehéz helyzetből, 12-7-es hátrányból várhatták a folytatást a piros-fehérek.

Azonban a folytatásban sem tudtak döntő mértékben feljavulni. Legfőképp azért, mert a pályán lévő vezérek közül Bulath Anita és Kovács Anna sem tudta megközelíteni valós tudását. Nem beszélve az utóbbi meccseken jelentősen feljavuló Karnik Szabináról, aki lőtt gól nélkül zárta az összecsapást, mindemellett előkészítéseiben is rendre hibázott.

Kilencgólos német előnynél aztán jöhetett a tavaly ifjúsági bronzérmes sor: a két Panna, Borgyos és Vámosi ezúttal is harcias és vagány játékkal rukkoltak elő, lábmunkájuk és cselezőkészségük már most is kamatozott. Előbbi ismét szép gólokat lőtt, előbb indulásból, majd betörésből és átlövésből, utóbbi pedig első EHF-találata után két büntetőt is higgadtan értékesített. Természetesen nem maradt adós a góllal Poczetnyik Luca sem, aki remek mozdulattal küldött a hosszú sarokba egy pattintott lövést.

Őket látva nem is bosszankodott már annyira a meccs addigi szakaszában többször is elégedetlen hazai publikum, mely az utolsó perceket is eksztázisban, elemi hangerővel szurkolta végig. Ám mindez, a fiatalok varázslatával társítva, ezúttal csak az eredmény kozmetikázásához volt elegendő.

A Bölk-Schmelzer-Scheffknecht trió által vezérelt német gárda összességében simán és megérdemelten nyert. Míg a debreceniek a cseh bajnok elleni csörtével ellentétben ezúttal nem bírták el kulcsjátékosaik hiányát, amely ezúttal a megszokottnál fásultabb, enerváltabb, és minden téren gyengébb játékban mutatkozott meg.

Szót érdemel továbbá a norvég sípmesterek munkája, akik nem minden esetben voltak a helyzet magaslatán. A vereségért csapnivaló, egyben felesleges kifogás lenne őket okolni, nem is ezt tesszük. Ezzel együtt minimum elgondolkodtató, hogy egy rangos és nagy múltú nemzetközi sorozatban az elégtelen játékvezetői működés újra és újra előfordul.

A lokista lányok legközelebb a bajnoki sereghajtó Szent István SE ellen lépnek pályára hazai környezetben, majd újfent a Thüringer ellen meccselnek az EHF-kupa csoportkörében.

Női EHF-kupa, A-csoport, 3. forduló:

DVSC SCHAEFFLER-THÜRINGER HC (német) 19-26 (7-12)

Debrecen, játékvezetők: Braseth, Sundet (norvégok)
DEBRECEN: Oguntoye, Szabó D. Triffa (kapusok), Arany 1, Bordás, Borgyos 3, Bulath 4, Karnik, Karsten 2, Kovács A. 2, Petrus, Poczetnyik 1, Tóvizi, Vámosi 3, Vantara-Kelemen 3, Varsányi. Edző: Köstner Vilmos.

THÜRINGER: Giegerich, Krause (kapusok), Bölk 3, Ferreria Lopes 1, Grossmann, Jakubisova 3, Mazzucco, Rodriguez 3, Sazdovska 1, Scheffknecht 8, Schmelzer 6, Stolle 1. Edző: Herbert Müller.

Tóth Sándor

 

 

 

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.