Nyomoz a rendőrség a debreceni floridázás ügyében

Debrecen, 2014. május 14., szerda (MTI) - A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság - az Együtt-PM politikusának feljelentése nyomán - elrendelte a nyomozást a debreceni fideszes képviselők és önkormányzati alkalmazottak tavaly őszi, „botrányos” floridai utazása ügyében - közölte a szövetség szerdán az MTI-vel.

A rendőrség hivatali visszaélés miatt indított eljárást. A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság az MTI-t arról tájékoztatta: a rendőrség hivatali visszaélés bűncselekmény gyanúja miatt folytatja az eljárást. A nyomozás jelenlegi állásáról nem közöltek információt.

Káposznyák István, az Együtt-PM debreceni politikusa szerdán tudatta az MTI-vel, hogy április 14-én ismeretlen tettes ellen tett feljelentést hivatali visszaélés, közokirat-hamisítás, hűtlen kezelés, költségvetési csaláshoz kapcsolódó felügyeleti vagy ellenőrzési kötelezettség elmulasztása és költségvetési csalás bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

Sajtóinformációkra hivatkozva felidézték: tavaly novemberben debreceni delegáció utazott egy floridai energiakonferenciára, az utazáson az önkormányzat és számos városi cég vezetői, így a DH-Szerviz ügyvezetője, a Debreceni Vagyonkezelő Zrt. és a Debreceni Hőszolgáltató Zrt. vezérigazgatója, néhány hivatalnok, valamint Pajna Zoltán alpolgármester is részt vett.

„A kiutazók által a legnagyobb közösségi oldalra feltöltött képek tanúsága szerint azonban a konferenciázás helyett a résztvevők napoztak, horgásztak, koktéloztak a tengerparton. Ráadásul, mint utóbb kiderült, a kongresszus szervezői nem is tudtak a magyar résztvevőkről” - olvasható az Együtt-PM közleményében.

Az érintett cég- és városvezetők tavaly novemberben - miután az ügy országos visszhangot kapott - azt közölték: saját költségükön és szabadságuk terhére utaztak.

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.