Mindig a kötelező a legnehezebb - Továbbjutott a Loki a BL-ben

Varga József repülése

Kedden délelőtt egyik régi ismerősöm azt mondta, hogy fogadott a DVSC-Clifftonville mérkőzésre. Kétgólos hazai sikert remél, mert azt 1,7-szeres szorzóval jegyzik. Jómagam legyintettem és ennél sokkal többre taksáltam a piros-fehéreket. A haveromnak lett igaza. A befizetett 10 ezer forintjára keresett még hétezret. Ennyi történt és nem sokkal több. Mint, ahogy a meccsen sem.

12 ezren voltak kíváncsiak arra, hogyan hozza a beharangozott kötelezőt a Debrecen. Nem volt gond, már a harmadik percben jártunk, amikor a negyedik  ziccer is kimaradt. Csakúgy, mint egy hete Észak-Írországban. Mentek előre a mieink, de a belfastiak hősiesen védekeztek. Néha aztán hosszú ideig eldugták a labdát, Vargáék szaladtak utána, sokszor hiába.

A második etapban aztán kijött a tudásbeli különbség. Először René Mihelic varrt be egy szabadot 17 méterről, majd a zseniális formában focizó Korhut sokadik elfutása után Sidibe kotort a halóba. A tény: 2:0 ide, de lehetett volna akár öttel is több, ha jobban koncentrálnak Szakályék, vagy nem szórakozza el a lehetőségeket a végén Tisza és Volas.

Elkezdődhet tehát a nagy menetelés. Három nap múlva bajnoki rajt Nyíregyházán, utána ismét háromszor 24 óra, és jön a fehérorosz ellenfél, a BATE Boriszov jövő kedden. Két esztendeje ők ejtettek ki bennünket úgy, hogy idegenben ikszeltünk - 1:1 volt - a visszavágón tíz főre csökkent a Loki Ramos kiállítása után, így a Hlebbel megerősített BATE lőtt kettőt, ők örülhettek. Itt a visszavágás ideje. A traktorgyártók valamivel gyengébbek, mint voltak anno, tessék ezt bizonyítani.

Pihenni ezután sem lehet, mert ismét három nap és megyünk az MTK-hoz, majd némi alvás után indul a különgép Belorussziába.

Egyelőre ennyi, bár az erőltetett menet ezek után is  folytatódik. Ha nyerünk azért, ha nem, akkor azért. Vagy BL, vagy Európa Liga lesz belőle, reméljük. És közben egy Magyar Kupa meccs idegenben, Szekszárdon.

Jó egy hónapja azt mondták a szakemberek, kell egy belső védő, egy gyors baloldali támadó - nem politikai beállítottságról van szó - és  egy szélvész csatár. Úgy tűnik, felgyorsultak az események, és talán napokon belül lehetnek új érkezők. A srácoknak pedig bírni kell az iramot, hiszen ők profik. A szerződésükben is benne van. Mi pedig hiszünk nekik és bízunk bennük. Ők is tudják ezeket, ha minden összejön, és Fortuna sem pártol el tőlük, augusztus végére akár 10 millió euróval, azaz kb. három milliárd forinttal is gyarapíthatják a klub kasszáját. Kívánjuk, hogy így legyen!

Bár kedden este néhányszor, pár minutum idejéig elbizonytalanították a rajongók táborát. Én pedig nem szeretnék az utóbbiak közé tartozni.

W. Gy.

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.