Mélyrepülés a kieső helyre

Hazajönne tulajdonosnak?

Régen volt ilyen mély gödörben a DVSC labdarúgó csapata. Talán akkor, amikor úgy maradt benn az első osztályban, hogy kiesett ugyan, de a feljutó BKV Előre nem vállalta a magasabb szintet.

Most nem tudható, ha marad a helyezés május végén is, megyünk a levesbe a nagyszerű stadionnal együtt, vagy létszámemeléssel ott ragadunk az elitben, esetleg - erre van a legkisebb esély - valaki az NB II. feljutói közül visszalép. Bár van az a pénz!

Szóval blama a köbön. Én még emlékszem, amikor 1999 nyarán, városunk akkori polgármestere az Oláh Gábor utcai stadion gyepén mikrofonnal a kezében megígérte a stadiont, meg a bajnoki címet. Na, mármost! Mindkettő megvalósult, utóbbi hétszer is, de a lufi kipukkadt. Lajosunk elment - félre értés ne essék, nem sírom vissza - a politika úgy tűnik, kivár.

Pletykálják, hogy valami mozog a háttérben - nem a tulajdonos inogó széke -, állítólag sokan nem fogják majd a csegei, addigra felújított kompról a Tiszába vetni magukat, ha  a srácok buknak. Öröm nem lesz, kaszinózás is kevesebb, de új szelek fújnak majd Pallag környékén. Hangsúlyozni szeretném, erre semmi bizonyítékom nincs, de nem zörög a haraszt...

Mint ahogy arról sem kívánt eszmét cserélni velem senki sem, amikor a minap felröppent egy interjú Dzsudzsák Balázzsal, miszerint a nyírlugosi gyerek haza jönne. Többen lelki szemeik előtt már látják az új menedzsmentet. Dzsudzsi, mint főtulaj és befektető, csatlakozna hozzá Sándor Tomi és még néhányan. Mit mondjak? El tudnám képzelni.

Néztem a Kispest elleni szenvedést. Mert az volt. Számolgattam magamban és kalkuláltam. Talán nem tévedek nagyot, ha azt mondom, hogy  a Loki kezdő tizenegyének havi fizetése ott a Bozsikban, olyan 80 ezer euró körül volt. Ez magyar forintra átszámalva cca. 24 millió. Ehhez jönnek még a járulékok, a pontpénzek - ez ugyan manapság  nincs -, meg még egy-két snassz kenő anyag. Nem rossz. Meg azt is írták, hogy Chukáért, a nigériai fenoménunkért a héten kétmillió dollárt kínált egy kínai klub, de az afrikai srác nem ment. Neki a „kettes villamos a Doberdó utcáig közlekedik” szlogen hiányozna sanghaji életéből. Na, most vagy én vagyok hülye, vagy Chuka. Énrám már mondták.

Szóval zavaros minden. Megy az üzengetés, a minap egy kirúgott debreceni edző fikázta a pallagi akadémiát, egyedül Pontes lát javulást és gratulált fiainak a szombati meccs után.

Most jön a Diósgyőr. Az a klub, ahol hasonló gondok szaporázták a redőket a miskolci vezetők homlokán. Két sikerre éhes piros-fehér alakulat csap majd össze a gyepen. És még az is lehet, hogy mindkettő kiesik. Eddig is jóban voltunk velünk, de ezután születhet köztük majd egy új szövetség. De ezt csak a jóisten tudja.

W. Gy.

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.