A Loki alulmaradt a heves ütközetben

Borgyos Panna akciója  Fotó: DVSC kézilabda

A hajdú-bihariakhoz hasonlóan szintén EHF Kupa résztvevő csapatot fogadott szerda este a DVSC Schaeffler női kézilabdacsapata. A sztárlégiósokat felsorakoztató Siófokkal szemben a Debrecen együttesében mindössze egy külföldi játékos kapott helyet, annál több saját nevelésű fiatalt nevezett azonban Köstner Vilmos a meccsre. A rangadót 30-39 arányban a vendégek nyerték.

Jelena Despotovic továbbra sem állt játékra készen és Vámos Petra sem léphetett pályára sérülés miatt a hajdúságiak részéről.

Bár a hétköznap este miatt némi foghíjasság volt megfigyelhető a lelátón, mégis remek hangulatban vágott neki az ütközetnek a két fél. Jól is kezdett a Loki és Kovács Anna találatával már 3-0-ra is vezettek. Ekkor azonban feltámadtak a Balaton-partiak és bő kettő játékperc leforgása alatt Simone Böhme vezérletével meg is fordították az állást. Szikora Melinda védése után Tóvizi Petra mégis bevette az SKC kapuját, majd szoros csatározás bontakozott ki a pályán. Elke Karsten jól kapta el a ritmust és tartotta a frontot a Vasutas részéről, negyedóra elteltével pedig ő szerezte az utolsó olyan gólt, amellyel még a DVSC vezetett. Magasabb fokozatra kapcsolt Tor Odvar Moen gárdája és a játékrész hajrájához érve már tetemesebb előnyt is magukénak tudhattak. A félidő utolsó gólját, amelyet Nelli Such jegyzett, Szikora még egy a Loki ifjú szélsője, Petrus Mirtill által leadott lövés hárításával is megkoronázta. Szünetben 14-18 az állás.

Siófoki légiós-góllal kezdődött a második harminc perc, amelyre Elke Karsten felelt. A vendégek ihletett pillanatai tovább duzzasztották a különbséget és Drabik a negyvenedik percben egy híján tízig tornázta fel csapata előnyét. Köstner Vilmos lassan elkezdte együttesen bevetni a fiatalokat és úgy tűnt, igazán jól döntött, hiszen Borgyos Pannáék remekül megállták helyüket a külföldi klasszisokkal szemben. Kobetic beállította a tízpontos különbséget, aztán Bulath hetesét követően az egykori lokista Hársfalvi Júlia is eredményes volt. A találkozó hátralévő részében tíz környékén ingadozott a differencia, kimondottan üde színfolt azonban a piros-fehérek részéről, hogy főszerepet kaptak az ifjú tehetségek. A Borgyos, Petrus, Poczetnyik, Tóvizi, Vámosi ötösből mindenki értékes és eredményes perceket töltött a pályán, Vámosi Panna ráadásul a meccs végén egy hétméteressel még tíz alá is behozta csapatát. A végeredmény: 30-39.

Bár debreceni szempontból az eredmény nem éppen fényes, mindenképp dicséret illeti a saját nevelésű utánpótlás-játékosok helytállását. Volt a mérkőzésnek olyan szakasza is, amikor közülük egyszerre négyen is farkasszemet néztek a tapasztalt légiósokkal. Az ő szempontjukból erőviszonyok tekintetében jó felkészülésnek tekinthető ez a bajnoki a szombat délután esedékes Thüringer elleni nemzetközi kupameccsre.

A németeket szombaton 15 órától fogadják a debreceni lányok a Hódos Imre Rendezvénycsarnokban. A bajnokság jövő héten szerdán folytatódik, amikor a Szent István együttese látogat a cívisvárosba.

DVSC SCHAEFFLERSIÓFOK KC 3039 (14–18)

DEBRECEN: Triffa – Arany 2, Kovács Anna 2, Bulath 5 (2), Tóvizi 3, KARSTEN 6, Vantara-Kelemen 2.

Csere: Szabó D., Oguntoye (kapusok), Karnik 2, Bordás, BORGYOS 3, Petrus 2, Varsányi, Vámosi P. 2 (2), Poczetnyik 1.

Edző: Köstner Vilmos

SIÓFOK: Szikora M. 1 – BÖHME 4, Janjusevics 1, PENA 4 (1), Jezic 4, Tomori 3, Aoustin 2.

Csere: Silje Solberg (kapus), KOBETIC 5, DRABIK 6, Niombla 4, Such 3, Hársfalvi 2, Lapos. 

Edző: Tor Odvar Moen

MESTERMÉRLEG

Köstner Vilmos: – Húsz percig tudtuk a Siófok taktikai és technikai szintjét tartani, utána a jobb játékosokból álló vendégek megfelelő rotációval továbbra is jó színvonalon tudták tartani a mérkőzést. Ez nekünk nem sikerült, így a különbség, ha nagy is, de megérdemelt.

Tor Odvar Moen: – Örülök a győzelemnek, Debrecenben soha nem könnyű nyerni. A mérkőzés közben a tempóváltással nagyot léptünk a két pont megszerzése felé. Összességében elégedett vagyok a látottakkal.

Barna Marci

 

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.