Itthon nyert a bronzcsapat

Szabó Nina és Mariana Costa  Fotó: DVSC Kézilabda

A már biztos bronzérmes DVSC Schaeffler hazai pályán verte 32-26-ra a Siófok gárdáját péntek este. A diadalhoz szükséges volt egy első félidei ébredés, majd egy parádés második félidő. Ez a megmérettetés volt a Loki utolsó előtti hazai meccse.

Nem kezdődött eredményesen a Debrecen számára az összecsapás, hiszen a Balaton-partiak Kiss Nikoletta vezérletével szervezetten indították a támadásokat és rendre sikeresen kísérelték meg bevenni Csapó Kyra kapuját. A túloldalon Herczeg Lili hálóját maga az ifjú kapus és a szerencse is védte. Ráadásul a Loki kerete nem is volt teljes, hiszen az átlövő Deonise Fachinello egy edzésen szerzett sérülés miatt csak a lelátóról követhette csapattársai játékát. A félidő feléhez közeledve aztán összerázta magát a Szilágyi-csapat és olyannyira jól szervezte védelmét, hogy Sirián Szederkééknek hosszú percekig óriási fejtörést okozott, hogyan kerüljenek a debreceni kapu előterébe. Mondhatnánk, a szurkolók hangjával együtt robbant be a csapat. A hazaiak meg is fordították a találkozót, de az első harminc perc végén mégis az Uros Bergar dirigálta alakulat térhetett előnnyel pihenőre: 14-15.

Az első felvonás krónikájához tartozik, hogy egy szerencsétlen ütközést követően a földön maradt Mariana Costa ápolásának látványa ejtette kétségbe a közönséget és a pályán lévőket. A brazil játékost le kellett vinni a kispadhoz, de később aztán szerencsére gondtalanul visszatérhetett és folytathatta a meccset a második félidőben.

A szünet után esélyt sem hagyott a DVSC az ellenfelének. A kapuba beállt Torda Vanessa és egy pillanatig sem gondolta úgy, hogy a siófokiaknak gólt kellene szerezni. Valóságos csapatmunkát láthatott a közönség. A szélsők Vámos Míra vezérletével zakatoltak át igazi „Vasutashoz” méltóan a siófoki védelmen. Átlövésből, Kovács Annáéktól is érkezett néhány szédületes bomba, no, jegyezzük meg, hogy vendégoldalról is elsült egy-két igen delejes erejű lövés. Ám ez a piros-fehéreket cseppet sem törte meg és a hajrára már biztos volt a győzelem, a meccs utolsó perceiben már a lányokat éltette, ünnepelte a debreceni b-közép. A lefújás után pedig együtt énekelt csapat és szurkolótábor a 32-26-os győzelem örömére. Az első félidőben álmosan próbálkozó Loki a második felvonásban mindent megtett, hogy bizonyítsa, méltó helyre került a bronzérem, és hamarosan újra jogosan mondhatja el Debrecen: irány Európa!

Barna Marci

DVSC SCHAEFFLER–SIÓFOK KC 32–26 (14–15)
 

DVSC: Csapó Kyra – M. COSTA 5, KOVÁCS ANNA 7 (4), TÓVIZI 4, Hornyák D., Vámos P. 3, VÁMOS M. 8
Csere: TORDA kapus), Jezsikava 1, Szabó N., Planéta 2 (1), Arany 1, Bordás, Poczetnyik L. 1
Edző: Szilágyi Zoltán

 

SIÓFOK: Herczeg – Such 1, KISS N. 6., Janjusevics 3, Sirián, Debreczeni-Klivinyi 4, MAVSAR 9 (6).
Csere: Vojnovic, Krasznai (kapusok), Juhász F., Böhme 3 (1), Lapos, Wald 
Edző: Uros Bregar

MESTERMÉRLEG
Szilágyi Zoltán: Tudtuk, hogy sok hiányzója van a vendégeknek, ezzel együtt jól tartották magukat. Az első félidében sok hibával kézilabdáztunk, a szünet utáni teljesítménnyel viszont elégedett lehetek.
Uros Bregar: A Debrecen nem véletlenül lett harmadik a bajnokságban, ráadásul több kulcsjátékosunk is hiányzott. Ezzel együtt, amíg erővel bírtuk, jól tartottuk magunkat.

 

 

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.