Győztes derbi a Balaton-partján

Szoros mérkőzés végén debreceni diadal  Fotó: dvsckezilabda.hu

Fontos lépést tett bajnoki céljai megvalósítása felé a DVSC-Schaeffler január 15-én. Szilágyi Zoltán tanítványai Siófokon győztek 23-21 arányban.

A DVSC több mint három esztendeje, a 2018/19-es idény nyitányán, nem mellesleg a Schaeffler-korszak első tétmeccsén vendégeskedhetett utoljára nézők előtt Siófokon. A soron következő csonka évadban ugyanis a járványhelyzet miatt végül nem feszült egymásnak a két gárda a Kiss Szilárd Sportcsarnokban, a tavalyi kiírásban pedig szintén a járvány miatt üres lelátók előtt tartották otthon a bajnoki pontokat a hazaiak. A két csapat eltérő útját mi sem bizonyítja jobban, minthogy a DVSC immár valós győzelmi esélyekkel, és a két pont megszerzésének egyértelmű szándékától hajtva futhatott ki a játéktérre. Nem úgy a 2018-as esztendő első őszi napján, amikor a tisztes helytállás lehetett volna az egyetlen teljesíthető célkitűzés.

Szilágyi Zoltánnak persze nem volt egyszerű feladata. Na, elsősorban nem azért, mert a Loki 11 éve nem diadalmaskodott a siófokiak pályaválasztása mellett, sokkal inkább azért, mert öt játékosát is nélkülözni kényszerült. Ott volt viszont a csapatban a rutinos világbajnok, a Franciaországban, Ausztriában, Spanyolországban és Romániában is légióskodó Deonise Fachinello - a DVSC történetének harmadik brazil kézilabdázója. S ha már ott volt, le is tette névjegyét, villámgyorsan igazolva, hogy nem csak holmi udvariaskodás volt olyan játékosként tekinteni rá, aki majd védekezésben és támadásban egyaránt erőssége lehet az idei Vasutasnak.

A szoros csatában persze nagy szükség volt a legélesebb helyzetekben is megalkuvás nélkül küzdő társakra, a feszes védekezésre, Vámos Petra és Poczetnyik Luca remek villanásaira, és nem utolsósorban a Csapó Kyra-Anca Giegerich kapusduó gólvonalon nyújtott magabiztos teljesítményére: ketten együtt 13 védést mutattak be, amivel oroszlánrészt vállaltak abban, hogy a Loki felállt a kétgólos félidei hátrányból és a második felvonás jelentős részében irányítása alatt tartotta a találkozót.

A hajrában a hazaiak ugyan többször is egyenlítettek, az utolsó szó a piros-fehérek dél-amerikai különítményéé volt: 21-21-nél előbb Mariana Costa vette be Maja Vojnovic kapuját, majd Fachinello zárta le a bajnoki pontok kérdését.

Diadalával a debreceni hölgykoszorú őrzi harmadik helyét a tabellán, és legközelebb a Vasas ellen lép pályára a Hódos Imre Rendezvénycsarnokban január 23-án.

SIÓFOK KC-DVSC SCHAEFFLER 21-23 (10-8)

Siófok, játékvezetők: Altmár, Horváth.

SIÓFOK: Herczeg, Vojnovic (kapusok), Böhme 3, Debreczeni-Klivinyi 4, Holta 1 (1), Janjusevic 1, Jezic 3, Juhász, Kiss 2, Lakatos 4, Lapos, Puhalák, Sirián 1, Szarková, Wald 2. Edző: Bregar Uros.

DEBRECEN: Csapó, Giegerich, Torda (kapusok), Arany 2, Bordás 1, Costa 1, Csernyánszki, Fachinello 5, Hornyák 1, Panyi, Petrus 2, Poczetnyik 4, Szabó 1, Tóvizi 1, Vámos 5. Edző: Szilágyi Zoltán.

Tóth Sándor

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.