Gyenge játék, fájdalmas pontvesztés

Nem sikerült a győzelem  Fotó: DVSC Kézilabda

A DVSC Schaeffler női kézilabdázói csütörtök este fogadták a Siófok gárdáját a Hódosban. Az elmúlt időszakban sokat látott Balaton-partiak ki tudtak fogni a Debrecenen, azonban az este nem kizárólag a mérkőzés miatt volt jelentős.

Kupában és bajnokin is találkozott nemrégiben a két alakulat, ezek közül pedig valamennyi összecsapás a cívisvárosiaknak kedvezett. A Magyar Kupa négyesdöntőjét követően bronzéremmel hazatért Vasutas a fináléban vezéráldozatot szenvedett, hiszen Mariana Costa igen súlyos sérüléssel került kórházba. Azóta olyannyira javult az állapota, hogy az este fénypontjaképp a brazil játékost ünnepelte a több mint ezerfős közönség, hiszen a meccs előtt vette át bronzérmét, majd a kezdődobást is ő végezte el.

Mindezt követően a DVSC Schaeffler érvényesíteni tudta erőfölényét, vezetést szerzett, azonban Mavsarék nem adták meg magukat egykönnyen. A debreceni kapus, a brilliánsan kezdő Catherine Gabriel „kollégája” a túloldalon, Herczeg Lili is több alkalommal megvillogtatta tudását, a Loki támadásai pedig döcögősen akartak befejeződni, sok hibával játszottak a hazaiak, a már-már szokásos átlövésgólok sem igazán mentek ezen az estén. Az első félidő hajrájához közeledve még jobban "felszívta" magát a vendéggárda, sőt, a vezetést is meg tudta szerezni, így szünetben 13-14-es állással vonultak pihenőre a felek.

A második félidő hatalmas izgalmakat tartogatott. Ezúttal már mindkét alakulat rengeteg hibával játszott, azonban a szerencsét mégis sikerült maguk mellé állítania a piros-fehéreknek, hiszen a Siófok helyzetkihasználása hosszú percekig gyakorlatilag nulla százalékos volt. Ehhez azonban a szélsőknek vagy bejátszás után a beállóknak gólt kellett volna szereznie. A végjáték „hajnalán” Uros Bregar leányhada tudhatta magáénak az előnyt, egészen addig, amíg nem jött a várva várt egyenlítés. Majd egy kivédekezett Sió-akció, a Debrecen a győzelemért indulhatott, amikor az óra az utolsó másodperceket jelezte. Megint nem sikerült. Épp úgy, akárcsak a Győr elleni utolsó akcióból, ebből a lehetőségből sem sikerült előnyt kovácsolni: 21-21 lett a végeredmény.

Ami a folytatást illeti, nehéz mérkőzés vár a Vasutasra, ugyanis a kupát frissen megvédő Ferencváros érkezik kedden az Alföldre. Ami a tabellát illeti, a továbbiakban is jelentős eséllyel pályázik Szilágyi Zoltán csapata a bronzéremre, jelenleg azonban az egy mérkőzéssel többet játszott Mosonmagyaróvár foglalja el a medált érő pozíciót.

Barna Marci

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.