Ezt a hétvégét sosem felejtjük

A kézilabda szurkolói kétszer is örülhettek  Fotó: DVSC Kézilabda

Három nap, három hazai Loki-meccs, no, meg egy olyan DEAC-találkozó idegenben, amelyet még jó néhány hétig biztosan emlegetni fogunk. Egyetlen hétvége leforgása elegendő volt ahhoz, hogy Debrecen csapatai minden lehetséges formában kivívják az ország elismerését.

No, de kezdjük az elején! Előzetesen várható volt, hogy nem lesz egyszerű, sőt, mind szurkolónak, mind játékosnak kimondottan fárasztó lesz szinte egymás után újra és újra részt venni a megmérettetéseken, de debreceni szurkoló aligha kívánhatna ennél szebb hétvégét. Sejtettük, hogy a visszatérő lilák Békéscsabáról tisztes létszámban érkeznek a Hódos vendégszektorába január 26-án csütörtökön, be is tértek a csarnokba, igaz, a szokásos „elegáns” késéssel, aztán tudatosult csak bennünk: végre újra keleti rangadó a cívisvárosban. A papírforma érvényesült természetesen, kissé szervezetlen kezdés után magabiztosan tartotta itthon a két pontot a Vasutas kézilabdázó hölgygárdája. Pihenni azonban egy perc időnk nem volt, hiszen a péntek egy pillanat alatt elrepült, a szombati meccsnap pedig újabb derbit tartogatott. Nem is akármilyet.

A DVSC labdarúgói már az első percekben vezetést szereztek, a stadion pedig robbant, háromszor. A piros-fehérek ugyanis egészen könnyedén meneteltek át a próbálkozó, de helyzetig alig jutó Zetén, hogy a mérkőzés végén, az év első találkozójának fináléjában egy emberként éltesse a közönség a három bajnoki pontot 3-0-al lazán begyűjtő Dzsudzsák Balázsékat. Mindehhez ráadásul igazi ünnep is társult, hiszen a szurkolók immár a Komáromi Gábor-, a Garamvölgyi Lajos-, illetve a Dombi Tibor-szektorból követhetik a Nagyerdei Stadion gyepén guruló labdát.

Alig ocsúdtunk fel az extázisból, hirtelen gondolat juttatta eszünkbe, hogy az immár Andjelko Mandics által irányított DEAC kosárcsapata a Szolnok bravúros legyőzése után Szombathelyen, a címvédő listavezetőnél tesz látogatást. Kitalálják a tisztelt olvasók, mi lett az eredmény, ugye? Nem, egy cseppet sem érvényesült a papírforma, hiszen egy ilyen hétvégén nem lehet, hogy ne szülessen bravúr, a DEAC pedig ne törje meg a Szombathely kiváló győzelmi szériáját. A Debreceni Egyetem gárdája idegenben múlta felül a vasi kosárfellegvárat. Háromból három. No, de meglesz-e a negyedik? A tökéletes hétvége kulcsa újra Bordás Rékáék kezében volt.

Mit ne mondjak, a csütörtöki után már csak a vasárnap esti időpont lehetett rosszabb, ettől függetlenül a DVSC Schaeffler női kéziseinek Kisvárda elleni meccsére meglepően sokan, több mint ezren voltak kíváncsiak. Az időpontnál pedig csak a játék volt nyögvenyelősebb, de hát a lányok is tudták: a Loki nem veszíthet. A hajrában már nem hibáztunk, két pont a zsebben. A végére pedig egy remek hír, hiszen a kézisek kapitánya, Hornyák Dodó immár túl van műtétjén, a rehabilitációt elkezdte, s készül a napra, amikor újra Loki-mezben áll a szurkolók elé.

Három nap, négy meccs, tökéletes hétvége, egy remek hírrel, kaland volt a javából. Ez Debrecen!

Barna Marci

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.