Erre még Madeirán is csettintettek

Az ollózó gól   Fotó: Micheller Szilvia

Nem véletlen a címben szereplő portugál sziget. Itt született és ezen a helyen bontogatta foci tudását CR7, azaz Cristiano Ronaldo. 

Szombat óta a debreceni CR7-től hangos a világsajtó, a videómegosztókon milliók nézték és nézik ámulattal egy lokista tini álom gólját. A nagyváradi születésű srác beollózta magát még a focit fanyalogva fogadók közé is.

Megszületett az első rím is: úgy döntött a zsűri, legjobb lett a Zsóri.

Mert róla van szó. Zsóri Dánielről, akiről - valljuk meg őszintén - az egyszerű, de a fanatikus DVSC rajongó sem tudott sokat. Talán annyit, hogy januárban a nagyokkal kezdte az alapozást. Persze az elvetemült megyei futbalrókák, akik Kabától Hosszúpályiig járják a pályákat, rebesgették, van egy fiú, aki a 15 eddigi megyei derbin 39 gólig jutott.

Szombaton már szünetben mondta neki a mester, valószínű, debütálhat majd első osztályú bajnokin is.

Dani nem tulajdonított különösebb jelentőséget neki, a második félidőben a Loki ultrák előtt melegített, talán egy kicsit hevesebben vert a szíve. Már a hetvenötödik perc is lefutott, az ellenfél, a Fradi vezetett egyetlen vakon talált góllal, hősünk rótta a köröket a szögletzászló tájékán.

Aztán öt perc múlva intett neki a pályaedző. Dániel futott, lekapta melegítőjét, megmutatta stoplisát a sokadik játékvezetőnek, majd villant a tábla, 18-as számmal pályára lépett.

Hogy mik futottak át az agyán, csak sejteni lehet. Eszébe jutott a Kőrös partja, ahol rugdosta a labdát suli után, vagy - uram bocsá - helyette, átvillant agyában, hogy nézik otthon Nagyváradon, meg a békéscsabai haverok is biztosan ott ülnek a képernyők előtt. Beszaladt, elfoglalta a helyét a ferencvárosi védők között, ahol Leandro, Lovrencsics, Heister, Botka, nem nagyon vették komolyan.

A 85. percben Tőzsér egy büntetővel egyenlített, többen már ekkor kiegyztek volna a döntetlenben.

Aztán nem sokkal később a negyedik játékvezető felmutatta a négyes számot. Ennyivel lesz hosszabba a derbi, gondolta Dani. Középen, a pálya derekán Bódinál volt a labda. A Loki huszonhetese - aki a tizenegyest is kiharcolta - felnézett és jobbal a tizenhatos környékére ívelt. Szállt a bőrgolyó félmagasan, Dani mellett nemcsak a fű volt zöld. A srácnak talán eszébe jutott, mennyit gyakorolta az utóbbi két évben  példaképe, CR7 ollózását. Üvöltve verte össze tenyerét, amikor Cristiano tavaly a Juventusnak rúgott egy hatalmas gólt ilyen testhelyzetben.

És jött Bódi labdája. A fiú vett egy nagy levegőt, jobbal elrugaszkodott a földről, mint 1968-ban Dick Fosbury, a mexikói olimpia magasugró bajnoka és közel ugyanúgy, 224 centivel a föld felett ballal, nyújtott térdekkel, tanítani való tartással 15 méterről a felsőbe bombázott. Dibusz ment a labda után, de tehetetlen volt. Egy alig nagykorú debreceni gyerek megbabonázta.

Felrobbant a lelátó. Herczeg András rövidtávfutókat megszégyenítő módon rohant oda tanítványához, aki a sarokban örömittasan fogadta a csapat "kicsi a rakás" gratulációját. Még kapott egy sárga lapot, amiért levette a mezét, aztán odament a középkörhöz, mert a Fardinak kezdeni kellett. Immáron ezen a meccsen második alkalommal. Fél perc múlva hármas sípszó harsant, a Debrecen a két Dáneil góljával legyőzte, de írjuk így: MEGVERTE a listavezetőt.

Egy sihederkorú focistának pedig eleredtek a könnyei.

Nem baj fiú! Tudod, egy másik olimpiai bajnok írta egyszer a könyvében, hogy "sírni csak a győztesnek szabad".

A DVSC házatáján pedig megvan az új vetélkedő nyertese. Csillag született: Zsóri Dániel.

W. Gy.

 

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.