Erős mezőny a Bocskai emlékversenyen

Bernáth István egy korábbi meccsén

Erős mezőny, 24 ország mintegy 170 sportolója vesz részt a jövő szerdán kezdődő 61. Bocskai István nemzetközi ökölvívó emlékversenyen – hangzott el az esemény debreceni sajtótájékoztatóján.

Ifjabb Balzsay Károly, a magyar válogatott szövetségi kapitánya elmondta: a debreceni verseny fontos állomás az ökölvívók felkészülésében, hiszen a Bocskai az év első komoly nemzetközi megmérettetése. A szakember hozzátette, a legjobb magyar bokszolók várhatóan szorítóba lépnek majd, egy nagy hiányzó azonban biztosan lesz: Harcsa Zoltán könyökműtétje után még nincs százszázalékos állapotban, szerepeltetése kockázatos lenne. A tavalyi versenyen aranyérmes három magyar idén megvédheti címét, hiszen 64 kilogrammban Nyéki Georgián, 69 kilogrammban Bacskai Balázs, a 91 kilogrammos súlycsoportban pedig Sávoly Gergő is indul majd, de ott lesz a Bocskain a hajdúsámsoniak két válogatottja, Varga Mikós (60 kg) és Bernáth István (+91 kg), illetve a debreceni Nagy Bence (91 kg) is.

A legnépesebb külföldi csapattal, 10-10 ökölvívóval a lengyelek és az ukránok érkeznek. Képviselteti magát többek között Anglia, Csehország, Fehéroroszország, Grúzia, Németország, Oroszország, Törökország, Szlovákia és Szlovéniai is, de Izraelből, Örményországból, Walesből és Monacóból is jön egy-egy versenyző.

A mezőny legnagyobb sztárja a britek 49 kilogrammban induló Európa-bajnoki ezüstérmese, Harvey Horn, illetve a szintén Eb-ezüstérmes lengyel Igor Jakubowski, aki 91 kilogrammban bokszol. Idén először a gyengébbik nem képviselői is ringbe szállnak az emlékversenyen. Összesen 24 női öklözőt láthat a közönség.

A 61. Bocskai emlékverseny február 8-án, szerdán a selejtezőkkel kezdődik a debreceni Oláh Gábor utcai sportcsarnokban, az elődöntőket pénteken, a döntőket pedig szombaton rendezik meg. A diákok 300, a felnőttek 600 forintért válthatnak belépőt, a 14 évnél fiatalabb gyermekek és a nyugdíjasok pedig ingyen tekinthetik meg a küzdelmeket.

MTI

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.