Egyházi vezetők ünnepi szentmiséi, istentiszteletei

Budapest, 2014. június 6., péntek (MTI) - Pünkösd alkalmából ünnepi szentmiséket, istentiszteleteket tartanak vasárnap és hétfőn országszerte. A keresztények ezen az ünnepen a Szentlélek eljöveteléről és az egyház alapításáról emlékeznek meg. A magyarországi egyházi vezetők Esztergomban, Debrecenben és Budapesten mutatnak be ünnepi szertartást.

Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek pünkösdvasárnap az esztergomi bazilikában mutat be szentmisét. Hétfőn a fővárosi máriaremetei kegytemplom kertjében rendezik meg a főegyházmegye ifjúsági és családi napját, a karizmák ünnepét, ennek keretében beszélgetést rendeznek Erdő Péterrel az egyházi élet aktualitásairól, majd a bíboros szentmisét tart.

Bölcskei Gusztáv tiszántúli püspök, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke vasárnap délelőtt a debreceni Nagytemplomban hirdet igét úrvacsorás istentiszteleten.

Gáncs Péter, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke vasárnap délelőtt a Deák téri evangélikus templomban tart ünnepi istentiszteletet.

A húsvét utáni ötvenedik napon - idén június 8-án - ünnepli a keresztény világ a Szentlélek eljövetelét, az egyház születésnapját, pünkösd napját. Pünkösd a húsvét és a karácsony után a kereszténység harmadik legnagyobb ünnepe, neve a görög pentékoszté (ötven) szóból ered.

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.