Campus 3.: a fáradtság nem pálya

Dzsúdló a színpadon  Fotó: Campus Fesztivál Official

Célegyenesbe érkezett a 2022-es Campus Fesztivál, hiszen túl vagyunk a harmadik napon is. A pénteki sztárparádé újabb tízezres tömegeket vonzott a Nagyerdőre, s nem csupán a zene szerelmesei érezhették jól magukat.

Számos kísérőprogram, szolgáltatás-lehetőség várta szerda és csütörtök után péntek délutántól – és várja szombaton is – a fesztiválozókat. A színpadok mellett és azokon túl különböző játékok, információs standok, de szokásosan gasztroudvar is a campusozók rendelkezésére áll. A Soproni sátorban többek között különböző ügyességi játékokat is kipróbálhatnak a legelszántabbak, de akad relax-pont is, az Egyetem téren pedig pódiumbeszélgetések is hallgathatók. A legtöbben mégis kedvenc könnyűzenei előadóik miatt érkeznek az ország egyik legnagyobb fesztiváljára. A pénteki felvonás e tekintetben ráadásul különösen is kecsegtető volt, hiszen a nagyszínpadon fellépett a fiatal svéd sztárénekesnő, Zara Larsson, aki közönségével megtöltötte a Ködszínház környékét. A belsőbb, kisebb, de korántsem kevésbé jelentős pódiumok is valóságos sztárparádét produkáltak. Olyan húzónevek álltak mikrofon mögé, mint például T.Danny, majd az elképesztő sikereket méltán befutó Dzsúdló. Nem volt hiány természetesen retróból sem, hiszen a magyar tánczene legendája, a fiatalokat még mindig rendkívüli lendülettel táncoltató és énekeltető Korda György is mikrofont ragadott, feleségével Balázs Klárival. A Metal-Sheet Beat Stagen hajnalig, azaz reggelig Szecsei és PéGé keverte a legnagyobb slágereket. Reggel öt óra körül még bőven akadtak, akik a világoskék ég alatt is élvezték a hangulatot.

Azonban sajnos semmi sem tart örökké, legnagyobb szívfájdalmunkra épp a Campushoz fogható bulik röppennek el a leggyorsabban. Most a fesztivál is zárónapjához érkezett, a felhozatal viszont a legkevésbé sem lesz visszafogott, így hát eszünkbe se jusson, hogy szombat van. A cívisvárosba érkezik ugyanis többek között Beton.Hofi, Lil Frakk + Kapitány Máté + Ress, akárcsak a szókimondó rapper-énekes, az aktuálpolitika leghangosabb kritikusa, Krúbi, de lesz itt tornacipős rock and roll a Tortuga jóvoltából, illetve „kilencvenes” diszkó-hangulat az UFO közreműködésével. Ha pedig már a harmadik nap krónikájával kezdtünk, álljon itt a pénteki sztárfelhozatal egyik kiemelkedő alakjától, Dzsúdlótól egy sor, amely kiválóan definiálja a Campus Fesztivál végeláthatatlan partidömpingjét, amelyen a fáradtság a legkevésbé sem lehet pálya négy napon keresztül: „Kört körre húzok rá…” – mondhatnánk a kellemes őrület mottójaképp.

Barna Marci

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.