Babos sertésszelet

Babos sertésszelet

Nem igazán diétás étel, de annál finomabb. Hogy pont szilveszterkor kell-e kipróbálni, nem vagyunk benne biztosak. De akadnak olyanok, akik éppen ilyenkor szeretik a hasonló hastömőket.

Hozzávalók (4 személyre):

- 40 dkg apró szemű fehérbab

- 2+1 közepes fej hagyma
- 8+4 fej fokhagyma

- egy ág rozmaring
- egy póréhagyma
- 4 zsályalevél
- 80 dkg tarja
- só, bors
- 6+4 szelet bacon
- 2+2+2 ek. olaj
- 1,5 dl száraz fehérbor
- 80 dkg paradicsom
- 2 ek. paradicsompüré
- 1 kk. cukor
- 1/2 kk. szárított kakukkfű
- körömnyi cseresznyepaprika

- 1-2 miniparadicsom

Elkészítés:

A babot éjszakára beáztatjuk, másnap a húst bekötözzük mint egy sonkát, sózzuk, borsozzuk, és rákötjük a rozmaringot is. 8 gerezd fokhagymával és 2 felszeletelt hagymával tepsibe tesszük, majd betakarjuk a 6 baconnal, meglocsoljuk a borral és két kanál olajjal, majd valamivel több, mint egy órát pároljuk a sütőben. Eközben a maradék hagymát és fokhagymát olajban megpirítjuk a maradék baconnel együtt, hozzáadjuk a póréhagymát és a zsályát, valamint a babot, majd feltöltjük 5 deci vízzel, és puhára pároljuk. Egy lábosban összekeverjük a paradicsompürével a felaprózott paradicsomot, a cukrot, a kakukkfüvet, a cseresznyepaprikát, sózzuk, borsozzuk, és kb. 20 percig főzzük. A végén beletesszük a főtt babot, majd az egészet egy mély tálba kanalazzuk. Rátesszük a felszeletelt húst a sült baconnel, majd a miniparadicsommal díszitve kínáljuk.

 

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.